Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı üreticilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçi ve üreticilere yönelik verdiği müjdelerin kendilerini mutlu ettiklerini ifade eden Erzincanlı Üreticiler işlerini büyüteceklerini söylediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçi ve

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere müjde verdi. Erdoğan, “İlk olarak Çiftçi Destek Kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. İkinci müjdemiz, tarımsal KOBİ Kredisidir. Üçüncü başlığımız tarım borç transferi kredisidir. Tüm bu kredi imkânlarının çiftçilerimize ve işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Verdikleri müjdelerin ülkenin toprak muhafızları üretim akıncıları olan çiftçileri daha da güçlendirmeyi amaçladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak çiftçi destek kredisini uygulamaya geçiriyoruz. Bu krediyi çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabilecektir. Çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecektir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır” dedi.

TARIMSAL KOBİ KREDİSİNİN ÜST LİMİTİ 15 MİLYON TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci müjdenin tarımsal KOBİ kredisi olduğunu açıklayarak, “Tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmeleri destekleyeceğimiz kredi sayesinde, nihai malın katma değerinin üreticimizde kalmasını sağlamak istiyoruz. Tarımsal KOBİ kredimizin üst limiti 15 milyon lira, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan yıllık faiz oranı yüzde 4,75’tir. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabilecektir. Süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze kurutma dondurma, meyve suyu, salça, turşu, konserve, reçel, pekmez, zeytin, su ürünleri paketleme, tütsüleme, organik tarım ürünleri gibi pek çok başlıktaki işletme faaliyetinde bu kredi kullanılabilecektir” ifadelerini kullandı.

TARIM BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ VADESİ 60 AY OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üçüncü müjdemiz tarım borç transferi kredisidir. Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızla sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin de faiz oranı yüzde 90,75 ve vadesi 60 aydır. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılım’ında çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek düzenlemeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

GENÇ VE KADIN ÇİFTÇİ KREDİ LİMİTLERİ 1 MİLYON LİRA

Tüm bu kredi imkânlarının çiftçilere ve işletmelere hayırlı olmasını dilediğini ifade eden Erdoğan, “Genç çiftçi ve kadın çiftçi kredi limitlerinin hali hazırda 500 bin lira olduğunu biliyoruz. Biz gençlerimizin ve kadınlarımızın tarımın geleceğinde çok daha fazla söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bunun için Ziraat Bankası genel müdürümüze, genç ve kadın çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması Programı’nda verdiği müjdeler Erzincan’da üreticiler tarafından sevinçle karşılandı.

Erzincanlı Üreticilerden Emre Çimen (35) verilen müjdenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, sayın cumhurbaşkanımız genç çiftçilere büyük veriyor, verdiği müjdeler ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir başka üretici Yasin Akdağ (40) Uzun süredir hayvan besiciliği yapıyorum. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeler bizleri çok memnun etti. Kesinlikle işimi büyüteceğim. Allah Razı olsun” dedi.