Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masallarla afet farkındalık eğitimi

BAŞTA DEPREM OLMAK ÜZERE TÜRKİYE’DE SIKÇA GÖRÜLEN AFETLERE YÖNELİK OLARAK, AFETLERİN ÖNCESİ, SIRASI VE SONRASINDA YAPILACAK DOĞRU DAVRANIŞLARI BİREYLERE KAZANDIRMAK GAYESİYLE ERZİNCAN MEB AKUB TARAFINDAN AFAD İŞBİRLİĞİ İLE “MASALLARLA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ PROJESİ” BAŞLATILDI

BAŞTA DEPREM OLMAK ÜZERE

Başta deprem olmak üzere Türkiye’de sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak gayesiyle Erzincan MEB AKUB tarafından AFAD işbirliği ile “Masallarla Afet Farkındalık Eğitimi Projesi” başlatıldı.

Bahçelievler İlkokulunda yapılan proje tanıtım toplantısına İl Millî Eğitim Müdür Vekili Murat Demir, kurum yöneticileri, Erzincan AFAD yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Anadolu Masalları Erzincan İl Koordinatörü aynı zamanda MEB AKUB üyesi İpek Koç tarafından anlatılan masallarla başlayan etkinlikte öğretmenler tarafından oynanan kısa bir oyun ile güzel sanatların etkileyiciliğinden istifade edilerek öğrencilere afet farkındalığı oluşturuldu.

Etkinliğin devamında konferans salonunda bulunan öğrenciler sirenin uyarısıyla birlikte ’Çök-Kapan-Tutun’ hareketini yaptı. Ardından öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde tahliye edilerek okul bahçesindeki toplanma alanlarına intikal etti. Her sınıfın öğretmeni yoklama alarak eksik öğrenci var mı diye kontrolünü yaptı. Etkinliğin son kısmında okul bahçesinde kurulan AFAD çadırlarında öğrencilere muhtemel afet sonrası yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.