Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortaöğretim KPSS Başvuruları bugün son, Sınav 22 Kasım'da

Kamu personeli olmak isteyen lise mezunları için KPSS ortaöğretim başvuruları 15 Eylül 2020 de başladı. 30 Eylül de sona erecek olan başvurular sonrasında KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım tarihinde gerçekleşecek.

Kamu personeli olmak isteyen

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvuru süresi başladı. Erzincan’da bulunan başvuru merkezi Erzincan Lisesinde yoğunluk yaşanırken, Sınav başvurularını son güne bırakmak istemeyen ya da belgelerinde eksiklik bulunan adaylar, Erzincan merkezinde bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav bürosunda kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 15 günlük kayıt sürecinde 750 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

Sınava, ortaöğretim okullarından, mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabiliyorlar.

Başvurular ile ilgili olarak bilgi veren Okul Müdürü İbrahim Salar, “Her platformda olduğu gibi okulumuz Erzincan’a hizmet etmekte. Adaylarımıza da bu noktada yardımcı olmaya çalışmaktadır. PANDEMİ süreci olmasına rağmen öğrencilerimiz geleceği adına koşuşturmaya devam ediyorlar. ÖSYM temsilciliği yapan okulumuz Erzincan Lisesi Ortaöğretim mezunu öğrencilerimiz için KPSS müracaatlarımız devam ediyor. 15 Eylül 2020 tarihinde başlayan müracaatlar 30 Eylül de sona eriyor. Merkezimizde yapılan kayıtlar 30 Eylül Akşam saat 17.00 da sona eriyor. Bireysel kayıtlar ise gece 00.00 da sona erecek. Parasını yatırmış olanlar 1 Ekim günü kayıtlarını yaptırabilecekler. Kayıt süresince sosyal Mesafelere uyuldu. Temizlik, Hijyen ve maske kuralları, HES bilgisi, Ateş Ölçme gibi önlemlerimiz alındı. Öğrencilerimiz kayıt esnasında teker, teker alınarak yönlendirilmeleri yapıldı.” Dedi.