Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Z Kütüphane Açılışı Yapıldı

Erzincan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulunda içinde internet hizmeti, dijital kitap içerikleri ve zekâ oyunları materyallerinin de bulunduğu Z-kütüphanenin açılışı yapıldı.

Erzincan 15 Temmuz Şehitleri

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul müdürleri, Eğitime Destek Platformu Erzincan İl Başkanı Ali Şimşek ve Davetlilerin katılımı ile gerçekleştirilen Z Kütüphane açılında öğrenciler ile sohbet eden İl  milli eğitim müdürü Gün burada yaptığı açıklamasında; “kütüphanemizde eski değil yeni kitaplar ve alanları geniş konuları kapsayan kitaplarımız ile dolu” dedi.

Gün; Bugün Erzincan ilimizde üçüncü kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik diyerek, “Günümüz bereketli ve güzeldi. Bugün açtığımız 3 kütüphane ile birlikte ilimizde toplam Z kütüphane sayımız 30 adet oldu. Buradan belirteyim bir okulumuz için daha para geldi bunun ile birlikte 31 olmuş olacak. İnşallah 2020 yılında bu sayımız daha da artacak. Biliyorsunuz teknoloji değişiyor, dünya değişiyor bir dönüşüm içerisinde. Bundan dolayı okullarımızda bulunan alanlarında değişim ve dönüşümü lazım. Bu değişim ve dönüşüm Kütüphaneler de, kantinlerimizde, dersliklerde, atölyelerde, bunlar beceri tasarım atölyeleri 2020 Eğitim Vizyonu kapsamında yenilenmesi lazım.

Yenilenen yüzüyle Z- kütüphaneler diğer adıyla zenginleştirilmiş kütüphane, tavanı aydınlık, dekorasyonu düzgün Dizayn edilmiş, Bilgisayarı bulunuyor, zeka oyunları var. Bunun için zenginleştirilmiş kütüphane.

Kütüphanelerin okulların kalbi olduğunu söyleyen Gün okullarımızın kalbini iyi çalıştırmalıyız. Bu kalbi çalıştırmakta sizlere düşüyor. Bu alanları doldurmak, kitap okumayı bir alışkanlıktan öteye bir ihtiyaca dönüştürmek, Nasıl ki hava, su ihtiyaçsa kitap okumakta bir ihtiyaç artık top sizlerde İnşallah okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, özlenen bir nesil olarak yetişirsiniz bundan da şüphem yok. Burada emek sarf eden tüm arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Çok donanımlı olan kütüphaneden en iyi şekilde istifade edeceklerini belirten Erzincan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencileri, kütüphanede emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresine teşekkür ettiler.

Z kütüphanenin açılışı sonrasında okul öğrencilerinden oluşan ekip Ney ve söyledikleri ilahiler ile katılımcılardan olumlu alkış aldılar. Açılış verilen ikram ile sona erdi.