Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yavuz Selim Anaokulundan, Ülkem Hazine Sandığım e TWİNNİNG projesi

Erzincan Yavuz Selim Anaokulu öğretmeni Gülşen Bozoğlu koordinesinde "Ülkem Hazine Sandığım" isimli e TWİNNİNG projesi, Türkiye'nin farklı illerinden 10 öğretmenle çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Erzincan Yavuz Selim Anaokulu

Projede amacın; öğrencilere kültürel tarihi ve doğal değerleri tanıma, koruma ve yaşatma konusunda farkındalığı artırmak olduğunu belirterek, ayrıca asıl hedeflerinin öğrencilerin kendilerini farkına varma, farklılıklara saygı duyma ve sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmek olduğu ifade edildi.

e TWİNNİNG projesine Erzincan adına Yavuz Selim Anaokulu okul öncesi öğretmeni Gülşen Bozoğlu’nun koordinesinde Erzincan, İzmir, Ankara illerinden 10 proje ortağı bulunuyor.

Proje aralık ayında Hacivat Karagöz webinnarıyla ortak okulların öğretmenleri, veli ve öğrencilerinin tanışması ile uygulanmaya başlandı. Aralık ayından itibaren Ege Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, İç Anadolu bölgesi tanıtımı yapıldı.

Projeye Nisan ayı içerisinde Doğu Anadolu ve güneydoğu Anadolu’nun tanıtımının yapılması ile proje devam edecek. Ayrıca projeye velilerin katılımı ve iş birliği de önemsenerek projeye velilerde dâhil edildi. Bazı veliler kendi yöresini tanıtmayı tercih ederek yöresine ait eşyalarını sınıfa getirerek ve slaytlar hazırlayarak tanıttı ve tanıttığı yörenin meşhur olan bir yiyeceğini hazırlayarak küçük hediyeler şeklinde çocuklara hediye ettiler. Bazı veliler ise bir yöresel oyun hazırlayıp okulumuza gelerek çocuklara yöresel oyunlarımızı oynattılar. Tabi ki sınıf ortamında da yörelerle ilgili sanat etkinlikleri de yaptık ve çocuklarda farkındalığı artırmış olduk. İlerleyen günlerde Erzincan’ın bir tarihi mekânında çocuklara masal anlatımı ve 23 Nisan etkinliklerini de yaparak projemizi sonlandıracak.

Ülkem Hazine Sandığım” isimli e TWİNNİNG projesinde AMAÇ: Bu proje ile çocukların Kültürel, doğal ve tarihi değerleri tanıma, koruma ve yaşatma konusunda farkındalıklarını arttırmayı, kendini tanıma, farklılıklara saygı ve duygudaşlık becerilerini desteklemeyi, akranları ve yakın çevreleri ile yaparak yaşayarak deneyimleyebilecekleri etkinlik süreçleri ile ortak ilgi oluşturarak kapsayıcı ve olumlu sosyal duygusal ve bilişsel beceriler geliştirmelerine rehberlik etmek amaçlanıyor..

Yaklaşık 6 ay süreli gerçekleştirilecek olan Ülkem Hazine Sandığım” isimli e TWİNNİNG projesinde Amaç,

Öğrencilerin kendilerinin ve başkalarının özelliklerinin farkına varmasını destekleyecek etkinlikler planlamak.

Öğrencilerin kendi kültürlerine ait özellikleri tanımalarına yönelik yakından uzağa öğrenme ilkesi benimsenerek etkinlikler planlamak.

Öğrencilerin farklı kültürlerin özelliklerini tanımaya yönelik farklılıklara saygı ve duygudaşlık becerilerini destekleyici etkinlikler planlamak.

Çocukların yaşadıkları tarihi, sosyal ve kültürel çevresi ile olumlu ilişki kurmalarını destekleyici etkinler planlamak.

Öğrencilerin keşfederek öğrenmelerini, çevrelerinde olanları fark etmelerini, merak etmelerini ve soru sormalarını destekleyici etkinlikler planlamak

Öğrencilerin proje çerçevesinde özgün tasarım yapmalarını destekleyecek etkinlikler planlamak.

Öğrencilerin çevrimiçi/yüz yüze buluşmalar planlanarak ile akranları ile tanışmalarını ve etkileşmelerini sağlamak.

Öğrencilerin web 2,0 araçlarını kullanmalarını desteklemek ve projeyi görselleştirecek aktiviteler yapmalarını sağlamak.

Öğrencilerin eğitim etkinlikleri ile ilgili alınacak kararlara katılımını destekleyici etkinlikler planlamak. Okul aile işbirliğini destekleyici etkinlikler planlanır