Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlara “Aile Okulu’ kursu eğitimi verildi

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik ‘Aile Okulu’ kursu eğitimin ilki olan ‘Aile Okulu’ kursu eğitimi verildi. 144 muhtar farklı konularda eğitim alacak.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi

Erzincan Halk Eğitim Toplantı salonunda gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Halk Eğitim Müdürü Temel Çiçek ve muhtarlar katıldı.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik ‘Aile Okulu’ kursu eğitimin ilki olan ‘Aile Okulu’ kursunda rehber öğretmen eşliğinde anlatıldı.

Düzenlenen eğitim programı hakkında bilgilendirmede bulunan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında muhtarlara yönelik düzenlenen kursların önemine dikkat çekerek konuşmasında şunlara yer verdi: ‘ toplumun önemli bir noktasındasınız. İlimizdeki bütün muhtarlarla aile okulunda bir aradayız. 2022 Ocak ayında Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yozlaşma, yabancılaşma ve özellikle salgın süreci ve salgın sonrası ailelerde farklı durumlarda kaynaklanan sıkıntılardan dolayı çocuklarda ve ailelerde iletişimle ilgili bunun yanında alışkanlık, davranışlar ile ilgili, çocuklarda ki ekran bağımlılığıyla alakalı ortaya çıkan sorunları bertaraf etme adına her kurum ve kuruluş gerekli önlemleri alma adına durumunda ve mecburiyetindedir genelgesinden sonra Mart 2022 den itibaren Milli Eğitimde seferberlik eğitimleri başladı. Bu işin içinde herkesin olması lazım. Toplumsal bir problem olduğu için önlem almamız gerekiyor. Aile okulu çok önemli iki kurumu bir araya getiriyor. Bizler için aile çok önemli. Aile ile okul bir araya gelerek bunun için önemli adımlarımızı atacağız’ diye konuştu.