Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an-ı Kerimi En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

İmam Hatip Liseleri arasında "Genç Sada Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma", "Genç Bilaller Ezanı Okuma", "Genç Muhafızlar Hafızlık" ve "Genç Hatipler Hutbe Okuma" yarışması 4 Anadolu İmam Hatip Lisesinin katılımı ile yapıldı.

İmam Hatip Liseleri arasında

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ve İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, İl Müftü Yardımcısı Serdar Buğday, Şube Müdürü Ali Esen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Sezgin ve 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Çiçek’ten oluşan jüri yarışmaya katılan öğrencilerimizin okumalarını değerlendirdiler..

Koordinatörlüğünü TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunun yaptığı yarışmanın başlangıcında jüri başkanı olarak kısa bir değerlendirme konuşması yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin: “İmam Hatip Liseleri milli, manevi, tarihi ve  kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyet değerlerimizi benimseyen aynı zamanda ilgi ve yeteneklerine göre yetişen öğrencilerin okuduğu okullardır. Bu okullar ülkemizin geleceğidir. Meslek yarışmaları imam hatip okullarımızın vizyonudur. Bu yarışmaya katılan öğrencilerin tamamı cesaretlerinden dolayı birincidirler, öğrencilere başarılar diliyor yarışmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yarışmaya İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Yücel Kaplanoğlu ve Memet Elma, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışma sonrasında kısa bir değerlendirme konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün: “İmam Hatip Liseleri arasında “Genç Sada Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma”, “Genç Bilaller Ezanı Okuma”, “Genç Muhafızlar Hafızlık” ve “Genç Hatipler Hutbe Okuma” yarışması tertip edilmiştir. İmam Hatip Liselerimizdeki öğrencilerimizin mesleki çalışmalarını geliştirmek için yapılan bu yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz Türkiye genelinde bölgelerde yapılacak olan finallerde ilimizi temsil edeceklerdir. Bu nedenle öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Titiz çalışma sonucu değerlendirme yaparak dereceye giren öğrencilerimizi seçen başta İl Müftümüz Sayın Mehmet Emin Çetin olmak üzere jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca yavrularımızın hazırlanmasında katkı sunan başta okul idarecilerimiz olmak üzere öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.

GENÇ SADA KUR’AN-I KERİM-İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

1-Selimhan AKBAŞ 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi

2-Ahmet Emir ERDEM Refahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi

3-Yusuf SARIKAYA Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

GENÇ BİLALLER EZANI OKUMA YARIŞMASI

1-Yusuf DELİOĞLU 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi

2-Esat ÇITAK  Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

3-Ömer Faruk AFACAN Kemah Sultan Melik ÇPAL

GENÇ MUHAFIZLAR HAFIZLIK

1-Abdulkadir UĞURCAN 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi

2-Hamza ÇİMEN Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

GENÇ HATİPLER HUTBE OKUMA YARIŞMASI

1-Muhammed Emre İPEK Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

2-Caner KOCAAĞA 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi

3-Ebu Süfyan ALPARSLAN Refahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.