Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konakbaşı Köy Yaşam Merkezi hizmete girdi

Kullanılmayan köy okullarının köy yaşam merkezine dönüştürülerek ihtiyaçlar doğrultusunda aktif kullanımını sağlamak amacıyla yürütülen "Köy yaşam merkezi” projesi ile Erzincan’da Konakbaşı Köy Yaşam Merkezi hizmete girdi.

Kullanılmayan köy okullarının köy

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Temel Çiçek, İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Serdar Kütük, Konakbaşı köyü muhtarı Uğurbey Önateş ve Konakbaşı köyü sakinleri ile kursiyerlerin katılım sağladığı Konakbaşı Köy Yaşam Merkezinde ilk eğitim verildi.

Açılışta Köy Yaşam Merkezleri ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, köyde eğitimin, sosyal ve kültürel çalışmaların merkezi haline getirmek için köylüye sunmak çok önemli. Halk eğitim merkezi vasıtasıyla vatandaşlara eğitim yönünde destek oluyoruz. Erzincan’da da ilk köy yaşam merkezini Konak başında yaptık. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan köy sakinlerine destek olmak. Çalışmalarımıza eğitim yönünde başladık. Süt sığır yetiştiriciliği kursunu açmış bulunuyoruz. 30 kursiyer başvurdu. Kursumuz 80 saat olup 23 Ocak’ta olacak. Tarım ve hayvancılıkla ilgili ve farklı konularda bir çok kurs açmayı düşünüyoruz. 2023 yılında 11 köyümüzün eski okulunu onarıp köy yaşam merkezi haline getireceğiz’ dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin : ‘ Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. 1 Kasım 2022 yılında milli eğitim ve tarım bakanlığı bir protokol yaparak köylerde yaşam merkezi projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında ilk olarak Erzincan’da Konakbaşı’nda ilkokulumuz onarılarak milli eğitim müdürlüğü ve il özel idaresinin katkılarıyla onarılarak çiftçilerimizin eğitim merkezi haline dönüştürülmesi sağlandı. Bizde burada tarım ve orman bakanlığı olarak daha önce halk eğitim merkeziyle sürekli kurslar düzenlemekteyiz. Şimdiye kadar 5 civarında bir kurs düzenledik. Şimdi bu kültür merkezlerini köy yaşam merkezlerinin gelişmesiyle birlikte köylerimizde yapmayı düşünüyoruz. İlkini Konakbaşı’nda yapacağız. Burada süt sığırcılığını düşünüyoruz. Köyümüzün diğer kurslarına da ihtiyacı olacak. Özellikle ziraat alanında olacak kurslarla çiftçilerimizi bekliyoruz. Bu kursların sonucunda alınacak sertifikalar ile ilimizde çeşitli imkânlar veriliyor. Bu sertifikalarla başvurduğunuz hibe desteklerinde özellikle daha yüksek puan alabiliyorsunuz. Hibe destelerinde bu sertifikaları talep ediyoruz. 18 – 41 yaş arasındaki genç çiftçilerimizin bu kursları bitirmesi onların bu krediye başvurmasında önemli bir etken oluyor.  Burada başladık diğer köylerde3 de kurslar başlayacak. Emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Konakbaşı Köy Yaşam Merkezinin hizmete girmesinde katkıları olan herkese teşekkür eden Konakbaşı köyü muhtarı Uğurbey Önateş’in konuşmasının ardından Veteriner Hekim Abdullah Durmaz Sığır Yetiştirmenin Önemi konulu eğitim verdi.