Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan şehrinin mekânsal değişimi tarihi mimari örnekleri 1839-1939" adlı kitap yayınlandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anadilim dalı Dr. Öğretim Üyesi Songül Alşan'ın Erzincan şehrinin mekansal değişimi tarihi mimari örnekleri 1839-1939" adlı kitabı yayınlandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan şehrinin mekansal değişimi tarihi mimari örnekleri 1839-1939″ adlı kitabı yayınlanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anadilim dalı Dr. Öğretim Üyesi Songül Alşan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık bir yıllık çalışmalarının ardından kitabında kullandığı İstanbul Üniversitesi arşivinden ellde ettiği 76 fotoğrafın büyük kısmını resmi yapılardan oluştuğunu belirten Dr. Alşan, Özellikle 3. ordu(4. Ordu)’nun Erzincan iline konuşlandırılmış olmasının yapı zenginliğini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca örnek olarak yer alan Vali, askeri konakları-daireler, hastane, okul, asker sosyal alanı gibi yapılar bulunuyor. Sivil mimariye fikir oluşturması açısından kullanılan öerneklerde ise şehrin genel manzara fotoğraflarının yer aldığını söyledi.
Dr. Alşan 1839-1939 yılları arası Erzincan mimari tarihi kullandığım fotoğraflar eşliğinde mimari örneklerle ele aldığını Seller, depremler ve savaşların etkileri ile yıpranan, taşınan yeniden kurulan şehrin 100 yıllık mimari örnekleri derleyerek değerlendirdiğini söyledi. Yayınlanan kitabında Kurutilek olarak isimlendirilen yerin eski erzincan değil hali hazırda 3. ordu’nun çevresinde konuşlandığı Işıkpınar ve etrafı olarak düşünülüyor.