Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ Öğrencilerine Özel Burs

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent bir basın toplantısı düzenledi. Rektörlük makamında gerçekleşen toplantıya Erzincan ilinde görev yapmakta olan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Gerçekleşen toplantıda Rektör Levent, tercih dönemi münasebetiyle aday öğrencilere yönelik olarak basın mensuplarına; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin kültürel aktiviteleri, sosyal mekânları, spor, barınma, ulaşım imkanları, öğrenci kulüpleri, yurt dışı fırsatları, mezun başarı sıralamaları ve burs-kredi imkanları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Levent, ayrıca Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından 2021-2022 eğitim yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde başarılı olan toplam 228 öğrenciye aylık 250 TL burs verileceği müjdesini aday öğrencilere verdi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi.

KÜLTÜREL AKTİVİTELER

Üniversitemizde öğrencilerimizin boş zamanlarını ilgi ve yeteneklerine göre daha iyi değerlendirebilmeleri için resim ve fotoğraf sergileri, konser, konferans, tiyatro ve benzeri çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler düzenlenmektedir. Ayrıca Üniversitemiz bu çeşit faaliyetlerde bulunan diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak öğrencilerimizin daha geniş ölçüde kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanmalarını sağlamaktadır.

SOSYAL MEKÂNLAR

Üniversitemizde Yemekhaneler, Restoranlar, Kafeteryalar, Kafeler, ATM, PTT, Eczane, Kırtasiye ve Sinema gibi personel ve öğrencilerimize sunduğu çeşitli hizmetlerle kampüs yaşamını kolaylaştırmak ve keyifli hale dönüştürmek amacıyla hizmet vermekte olan çok sayıda sosyal tesisimiz mevcuttur.

SPOR İMKÂNLARI

Üniversitemizde; 1 adet fitness salonu, 1 adet büyük sentetik çim saha, 2 adet küçük sentetik çim halı saha, 3 adet basketbol sahası, 4 adet tenis kortu, 1 adet atletizm pisti ve 2 adet kapalı spor salonu olmak üzere toplam 14 adet spor sahası/tesisi bulunmaktadır. Ayrıca coğrafi yapısı itibariyle genel olarak kış, su ve doğa sporları açısından önemli bir konuma sahip olan Erzincan’da öğrencilerimiz rafting, yamaç paraşütü, trekking, dağ bisikleti, kaya tırmanışı, kayak, dağ kampları, şelale buzul tırmanışı, cirit ve camel trophy gibi birçok doğa sporları alanında faaliyetlere katılabilme fırsatı yakalayabilmektedirler.

ULAŞIM

Üniversitemizin tüm kampüslerine Erzincan’ın her noktasından toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine en uzak konumda olan Yalnızbağ Yerleşkesi kampüsümüze de şehrin merkezi olan dört yol mevkiinden Belediye’ye ait toplu taşıma araçları ile sadece 15 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.

BARINMA/YURTLAR/KAPASİTE

Öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için Kredi Yurtlar Kurumuna ait 4’ü ilçede (Tercan, Kemah, Kemaliye, Refahiye) ve 6’sı merkezde olmak üzere toplamda 10 adet ve 9644 yatma kapasiteli yurtlar bulunmaktadır. Bunların haricinde yine Erzincan ili merkezi ve ilçelerinde özel yurtlar ve apartlar öğrencilerimize barınma hizmeti vermektedir.

BURS-KREDİ İMKÂNLARI

Diğer kredi ve bursların dışında Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından gençlere sahip çıkmak, verilen burslarla Erzincan Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğunu hissettirmek ve onların moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla, Üniversitemizi kazanan ve başarılı olan ön lisans ve lisans öğrencilerimize burs imkânı sağlamaktadır. Bu sene akademik birimler bazında EKEV bursu verilecek öğrenci sayıları şu şekildedir:

Tıp Fakültesi: 15, Diş Hekimliği Fakültesi: 7, Hukuk Fakültesi: 25, Eczacılık Fakültesi: 5, Eğitim Fakültesi: 26, Fen-Edebiyat Fakültesi: 18, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: 16, İlahiyat Fakültesi: 8, Sağlık Bilimleri Fakültesi: 8, Mühendislik Fakültesi: 2, Spor Bilimleri Fakültesi: 4, Yüksekokul Meslek Yüksekokulları: 94 olmak üzere Toplam 228

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Üniversitemiz, öğrencilerin tüm ilgi alanlarına hitap edebilecek kulüp çeşitliğine sahiptir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan kulüpler, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini, arkadaşlık bağlarını güçlendirmelerini ve boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini sağlamaktadır. Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde toplam 53 tane öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrenci kulüpleri çağdaş eğitimin yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler kapsamında, alanında başarılı isimleri davet ederek konferans, panel, sergi, şenlik ve forum gibi faaliyetler düzenleyerek fayda sağlamaktadır.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA İMKÂNLARI

Üniversitemiz akademik ve idari birimlerinde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı uygulanmaktadır. Uygulamanın amacı öğrencilerimize ders saatleri dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversite içinde çalışma olanakları ve eğitimlerine yardımcı olabilecek kısmi maddi katkının sağlanmasının yanı sıra iş yaşamına hazırlanmalarına yardımcı olmaktır.

Üniversitemiz bu kapsamda her yıl ortalama 75 öğrenciye kısmi çalışma imkânı sağlamaktadır.

YURT DIŞI İMKÂNLARI

Üniversitemiz Erasmus, Mevlâna ve Farabi programları ile Türkiye ve dünya genelindeki üniversitelerle yaptığı anlaşmalar doğrultusunda öğrencilerimize önemli yurt dışı eğitim imkânları sunmaktadır.

Bu kapsamda Üniversitemiz;

20 ülkeden 103 üniversite ile Erasmus Değişim,

14 ülkeden 42 üniversite ile Uluslararası İkili İşbirliği,

8 ülkeden 22 üniversite ile Mevlâna Programı ve

90 üniversite ile Farabi Programı olmak üzere toplam 257 üniversite ile çeşitli anlaşmalar yapmıştır.

MEZUN BAŞARI SIRALAMALARIMIZ

Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavında Türkiye’de toplam 121 Hukuk Fakültesi içinde Üniversitemiz Hukuk Fakültesi mezunları 20. sırada başarı sırası elde etmişlerdir.

KPSS Alan Sınavlarında Türkiye’de toplam 172 üniversite arasında Üniversitemiz mezunları 54. sırada başarı sırası elde etmişlerdir.

TUS Temel Tıp 1 Sınavında Türkiye’deki tüm Tıp Fakülteleri arasında Üniversitemiz Tıp Fakültesi mezunları 136. sırada başarı sırası elde etmişlerdir.