Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de Yüz Yüze Eğitim Kararı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Bahar yarıyılında eğitimin büyük oranda yüz yüze yapılacağı öğrenildi. 2021-2022 Öğretim yılı birinci yarıyılında yüzde 40 çevrimiçi eğitim verilirken yüzde 60 oranında ise yüz yüze eğitim veriliyordu. Bahar yarıyılında ise programlarda en fazla yüzde yirmiye kadar uzaktan eğitim verilebilecek.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde

YÖK tarafından ikinci dönem için Sağlık Bakanlığından görüş istenmesinin ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden Yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Açıklamada ikinci dönem lisans ve ön lisans programlarında en az yüzde seksen, lisansüstü programlarda ise yüzde altmış yüz yüze eğitim kararı alınmıştır denildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Eğitim kalitemizin artması noktasında yüz yüze eğitim önemli” dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin ufkunu hep yüksekte tutacaklarını ifade eden Rektör Levent, Araştırma, bilgi üretimi, yenilik ve gelişim ile yolumuza devam edeceğiz. Akademik olarak Üniversitemizin geçmiş yıllarda Dünya ve Türkiye üniversiteleri sıralamasında yakalamış olduğu başarıları sizler vasıtasıyla daha yukarılara taşımak adına çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Son yıllarda “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” olma yolunda önemli adımlar atan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin birçok alanda önemli başarılara imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversitenin İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan “Dünya Genç Üniversiteler 2022 Sıralaması” verilerine göre listeye giren 790 üniversiteden dünya sıralamasında 401+’inci olduğunu ve Türkiye’den sadece 52 üniversitenin yer aldığı listede 16. sırada yer aldığını ifade etti.. Ayrıca, “Akademik performansa dayalı sayısal verilere göre değerlendirilen Dünya Üniversiteleri sıralamasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin 11 dünya sıralamasından en az 6’sında yer alarak,  203 Türk üniversitesi arasında 37. sırada olma başarısını göstermiştir” dedi.  Bunun yanı sıra uluslararası bilimsel araştırma kuruluşu AD Scientific Index’in Google Akademik açık profillerine göre hazırlamış olduğu ve 256 bilim alanında üstün başarı gösteren akademisyenlerin sıralandığı “Turkey Top 10.000 Scientists” listesinde akademisyenlerimizin yer aldığını belirten Rektör Levent, üniversitemizin akademik başarı grafiğini sürekli yukarı çektiğini de sözlerine ekledi.

23 Bin 934 öğrencisi, 1103 Akademik personeli, 3 Enstitü, 12 Fakülte, 3 Yüksekokul, 16 Araştırma merkezi ve 12 Koordinatörlük ile eğitimi devam eden Anadolu’da bir Dünya üniversitesi olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi En genç üniversiteler arasında yer alıyor.