Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

59 Okula Beyaz Bayrak

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında Erzincan’da yürütülen Beyaz Bayrak Projesi ve Beslenme Dostu Okul Programı çalışmalarında sertifika almaya hak kazanan okullar için tören düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı ile Milli

Erzincan Ortaokulunda yapılan törene Erzincan Vali yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Milli Eğitim Müdür Aziz Gün, İl Halk Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ve okul müdürleri katıldı.

Okullarda yapılan denetimler sonucunda kent genelinde Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan 59 okul sertifikalarını aldı. 40 okul ise ilk defa almaya hak kazındı.

Gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Halk Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, ilimizde son birkaç yıl içerisinde bu bağlamda önemle gelişmeler oluyor diyerek konuşmasında şunlara yer verdi; “ İki bakanlık arasında yapılan ortak bir protokol var. Beyaz bayrak ve ardından beslenme dostu okul ile alakalı. Ama özellikle ilimizde Türkiye’de ki en iyi uygulamalı örneklerden bir tanesini görüyoruz. Bon birkaç yıl özellikle milli eğitim müdür ve okul müdürlerimizin konuya göstermiş oldukları hassasiyet ve önem neticesinde 159 beyaz bayrak okul sayımız. 56 tanede beslenme dostu okulumuza sahip olduk. Rakamlarımız son yıllarda arttı. Bunların devamının geleceğini düşünüyorum. Hijyen ve arkasından sağlıklı beslenmenin ana gereği olan hareketli yasamı destekleyen ve bu konura hassasiyet gösteren okul müdürlerimize teşekkür eriyorum. İlerleyen zamanda bu anlamda bütün okullarımız bu ödüllerini alacaklardır. Emeği geçer herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdür Aziz Gün, yaptığı konuşmasında; “ 2006 yılından itibaren Salık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında uygulanan protokol çerçevesinde okulun her noktasında ki incelemeler sonucunda 100 üzerinde 90 ve üzeri puan alan okullarımız içir hazırlanmış olan beyaz bayrak sertifika töreni için buradayız. Bunların hepsinin temel amacı çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde, sağlıklı ortamda, sağlıklı bir şekilde eğitimlerini almaları. Sağlıklı bir iletişim, sağlıklı bir çalışma yaparak ve bu sağlıklı çalışmanın neticesinde de okullarımızda ki çocuklarımız sağlıklı ortamlarda eğitimlerini alacaklardır. Son 2 yılda bu noktada ok güzel adımlar atıldı. 59 okulumuza sertifika vereceğiz. Bu okullarımızdan 40 tanesi yeni aldı. 19 okulumuzda daha önceki yıllarda verdik. 3 yıl geçerliliği var. 3 yıl da bir bunları yeniliyoruz. Bayrağı alan okullar kontrol ediliyor. Kontrollerde eksiklik veya geriye gitme bir durum varsa bur ikaz ikinci de tekrar ellerinden alınıyor. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu konuda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Beyaz bayrak projesi ve beslenme dostu okul projesi üzerinde hassasiyetle duruluyor. Bu anlamda yapılan çalışmaları valilik olarak destekliyoruz. Özellikle 3 yıl önce beyaz bayrak alan okullarımızın aldıkları bayrakları sürdürmeleri bizleri daha çok memnun ediyor. Beyaz bayrak alan okullarımız standartlarını sürdürüyor. Burada eğitimden çocuklarımızın sağlığına kadar, eğitimde çok iyi yere gelmelerinden, Milli Eğitim bakanımızın 2023 Vizyonuna uygun olarak eğitimlerini almalarından dolayı bu anlamda yapılan tüm çalışmaları kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sertifika töreni sonrasında katılımcılara ikramlarda bulunulması sonrasında program sona erdi.