Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik Ekipleri Ana Caddelerde Yayalara Yönelik Bilgilendirme Yaptı

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü şehir içi ekipleri il geneline ana caddelerde yayalara yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuiyetlerini ifade ederek taleplerini ekiplere ilettiler.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü

Erzincan – Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, merkezde bulunan Millet Bahçesi önünde ve Dörtyol Kavşağına çıkan yollar üzerinde bulunan yaya geçitlerinde İçişleri Bakanlığı’nın “Yayalara Yönelik Bilgilendirme Kampanyasını Devamının Sağlanması” konulu genelgesi çerçevesinde vatandaşlara bilgilendirmede bulunuldu.

Park alanında bulunan vatandaşlara uygulama hakkında bilgi veren ekiplere vatandaşlar dikkatle dinleyerek bilgilendirmelerden dolayı teşekkür ettiler.

Trafik de eksik buldukları yanlışları ekiplere anlatarak, herkes kurallara uyduğu takdirde kazaların olmayacağını söyleyen Seyfettin Heb ve İsmail Cahir isimli vatandaşlar araçların kırmızı ışıkta geçtiklerini vatandaşlarında kurallara uymaları gerektiğini ifade ederek ekiplere başarılar dilediler.

Gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyeti çerçevesinde, daima trafik ışıklarına riayet edilmesi, yaya yolları ve banketleri, karşıdan karşıya geçişlerde ise yay ve okul geçitleri ile kavşak giriş çıkışlarının kullanılması, yola odaklanılması gerektiği, cep telefonu ile meşgul olunmaması ve kulaklık kullanılmaması, geceleri açık renkte, görünürlüğü yüksek, yansıtıcı özellikli kıyafetlerin tercih edilmesi, trafik ışıkları bulunmayan geçitlerde yayaların öncelikli olduğu, trafik ışığı bulunan geçitlerde ise yaya önceliğinin bulunmadığı ve ışığa göre hareket edilmesi gerektiği gibi konular trafik polislerince vatandaşlara anlatıldı..