Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetli Rüzgâr Çatı Uçurdu

Erzincan Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinde iki gündür devam eden ve etkisini artıran fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Hızı saatte yaklaşık 40-60 kilometre olan kuvvetli rüzgâr ile yer yer saatteki hızı 70-100 kilometre arasında değişen fırtına, ilçelerde etkili oldu.

Erzincan Çayırlı ve Otlukbeli

Erzincan’da iki gündür etkili olan fırtına ve şiddetli rüzgâr etkisini hissettirirken nedeniyle Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerine bağlı köylerde maddi hasar meydana geldi.

Erzincan’da şiddetli rüzgâr nedeniyle 7 ev 9 ağıl ile 3 deponun çatıları uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, elektrik nakil hatlarında arıza meydana geldi.

Şiddetli rüzgâr nedeniyle Çayırlı ilçesi bağlı Büyük Gelengeç ve Küçük Gelengeç köylerinde 7 ev, 7 ağıl ile 3 deponun çatısı uçtu, Otlukbeli ilçesi Avcıçayırı köyünde ise 2 ağıl ve Tercan ilçesine bağlı Oğulveren köyünde ise 1 samanlığın çatısı şiddetli rüzgâr nedeniyle zarar gördü. Şiddetli rüzgâr nedeniyle bazı elektrik direkleri devrildi, nakil hatları zarar gördü.

Erzincan İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı ekipler, rüzgârın etkili olduğu bölgelere sevk edildi. Yapılan kontrollerde can kaybının olmadığı, bazı evlerde hasar oluştuğunu belirlendi.

Öte yandan Erzincan’da belediye tarafından da hoparlörler aracılığıyla fırtına beklendiği duyurularak dikkatli olunması istendi. Belediye hoparlörlerinden yapılan uyarı anonslarında, “Meteorolojik verilere göre ilimizde meydana gelmesi muhtemelen şiddetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmeleri, çatı uçması veya ağaç devrilmesi gibi olaylara hemşerilerimizin duyarlı olması ve gerekli tedbirlerin vatandaşlarımız tarafından alınması önemle rica olunur” denildi.