Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmetçik İçin Dualar Okundu

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için yurt genelindeki bütün camilerde Fetih suresi okunacağı ve dua edileceği talimatı üzerine Erzincan’da ki camilerde de Fetih Suresi okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için Kızılay Camisi’nde Fetih suresi okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için yurt genelindeki bütün camilerde Fetih suresi okunacağı ve dua edileceği talimatı üzerine Erzincan’da ki camilerde de sure okundu.

Kızılay Camisinde sabah ezanından sonra Fetih suresi okunurken, Mehmetçik’in muvaffakiyeti için dua edildi. Yapılan dualara cami cemaati ve minik öğrencilerde eşlik etti. Sabah namazına gelen öğrenciler; “Allah devletimiz ve milletimize zeval vermesin. Allah harekâta katılan askerlerimizin yardımcısı olsun” , “Allah devletimizi milletimize zeval vermesin. Harekâta katılan bütün askerimize ve güvenlik güçlerimize yardım etsin. Burada onlar için sabah namazında dua etmeye geldik” dedi.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, ise açıklamasında: “Bugün ordumuzun dün itibariyle Suriye’ye, Suriye de ki fitne unsurlarını yok etmek, orada ki insanlarımızı, Müslüman kardeşlerimizi huzura kavuşturmak ve birlik bütünlüklerini sağlamak, Suriye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelen o problemleri ortadan kaldırmak, ülkemize de ki göçmen durumunda ki Suriyelilerin vatanlarına kavuşmalarını sağlamak amacıyla başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtını desteklemek amacıyla diyanet işleri başkanlığımız bütün Türkiye’de 96 bin camide sabah namazlarında Fetih Suresinin okutulmasını Harekat boyunca bunun devam etmesini istemiştir.

Biz de bu bağlamda bugün Erzincan’ımızın en eski camilerinden olan Kızılay camimizde hem tarihi bir mekân olması itibariyle, burada bu programı başlatmış bulunuyoruz diyen İl Müftüsü Çetin, “ İnşallah yarın Camii Kebir’de devam edeceğiz. Ondan sonra diğer camilerde aynı programlara katılmaya gayret edeceğiz. Ama harekât boyunca bütün camilerimizde bu uygulama devam edecek. Erzincan’ımızda mevcut 584 camimiz var. İl ilçe tümü. Buralarda da Fetih sureleri okunmaya başlamıştır. Ayrıca biz dün akşam Kur’an kurslarımıza da bir mesaj göndererek kurslarımızda da Fetih suresinin okunmasını istedik. Zira yaşlısı genci, çocuğu, kadını tüm bu millet tek millettir. Ve Çanakkale’de olduğu gibi, Kurtuluş savaşında olduğu gibi, daha öncelerde olduğu gibi yine birlik bütünlük içerisinde bu badireleri atlatacağına inanıyoruz.

Biz de ordumuzun, devletimizin yanında, milletimizin yanında dualarımızla olduğumuz gibi bunun dışında bizlere düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.