Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zabıtadan ekmek zammı denetimi

Hafta içi toplanan komisyon kararı ile 210 gram ve 5 TL olan ekmek fiyatının girdi maliyetlerinin artması nedeniyle 240 grama yükseltilerek ekmeğin 7,5 TL'den satılması kararı alınmıştı.

Hafta içi toplanan komisyon

Alınan kararın ve belirlenen raiş fiyatın tarifesinin fırınlara dağıtılmadan hemen zamlı fiyatın uygulanması vatandaşların tepkisini çekmişti. Vatandaş tepkilelerine duyarsız kalmayan Erzincan belediyesi Zabıta ekipleri Ticaret il müdürlüğü ile birlikte fırınlarda gramaj ve fiyat denetimi yaptı.

Bazı fırnlarda 210 gram ekmek 5 TL’den satılırken bazı fırınlarda ise 240 Gram ekmeğin 7,5 TL’den satıldığı tesbit edildi. Zabıta ekipleri denetimlerde gerekli uyarıları yaptıktan sonra tutanaklarını tuttular.
Yapılan denetimler ile ilgili bilgi veren Erzincan Belediyesi Zabıta müdürü Mehmet Polat; 06.07.2023 tarihinde toplanan komisyonda ekmek zamları ile değerlendirmeler yapıldı. Fiat tarifesinin fırınlara tebliğ edilmeden bazı fırınların 240 gram ekmeği 7,5 TL’den sattıklarına dair şikayetler geldi. Bizlerde Ticaret il Müdürlüğümüz ile il genelinde bulunan fırınlarda hem gramaj hem de fiyatlar üzerine denetimlerimize başladık. Gerekli uyarılarımızı yaptıktan sonra tutanaklarımızı tutarak Ticaret il müdürlüğümüze ileteceğiz” dedi.

Vatandaşlar denetim ve uygulamalardan dolayı ekiplere teşekkür etmeyi ihmal etmediler.