Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patates Keyfini “Kebir Çay Evinde” Yaşıyorlar

Soba kültürünün yok olmaya yüz tuttuğu Erzincan’da, Kebir Çay Evinde kurulan sobalarda pişirilen sade ve kaşarlı patates soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya devam ediyor.

Soba kültürünün yok olmaya

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğalgaz ve kalorifer Erzincan’da soba kültürünü neredeyse yok etti. Eskiden insanların ısınma amacıyla kullandığı sobalar günümüzde nostalji ısınma çeşitliliğine girdi.

Kış aylarında Erzincan’daki çay ocaklarına kurulan sobalarda günümüzde birçok kişinin hasret kaldığı görüntüler canlı tutulmaya çalışılıyor.

İnönü Mahallesi Cami Kebir karşısında hizmet veren Kebir çay evinde kuzineli sobada pişirilen patates keyfinin yanında kışın en çok tercih edilen içeceklerinden salep de büyük ilgi görüyor.

EŞSİZ LEZZET KAŞARLI PATATESİN KEYFİNİ ÇIKARIYORLAR

Kebir çay evinde kuzineli sobada pişirilen kaşarlı ve sade patates akşam saatlerinde vatandaşlar büyük ilgi görüyor. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan sobada patates keyfi çayla birlikte sohbetlerin tadı tuzu olmaya devam ediyor. Besin değerinin yüksek ve kış koşullarına dayanıklı olması nedeniyle patatesten vazgeçemeyen Erzincanlılar kuzineli sobada pişirilen eşsiz lezzet kaşarlı patatesin keyfini çıkarıyorlar.

Kebir çay evi işletme sahibi Kenan Ünal Erzincan’da soğuk havanın kendini iyice hissettirmeye başladığını ve bu soğuk günlerde de vatandaşların kaşarlı patatese ilgi duyduğunu belirtti.

KUZİNELİ SOBADA MÜŞTERİLERİMİZE PATATES YAPIYORUZ

Kuzineli sobada hazırlanan kaşarlı patatesin çayla birlikte çokça tüketildiğini belirten Kenan Ünal, “Kebir Çay evimizde kuzineli sobada müşterilerimize patates yapıyoruz. Müşterilerimizin talebine göre, kaşarlı, sade, gündüzleri de kumpiri soğuk kış aylarında Erzincan’ın vazgeçilmezi patatesimizi sunuyoruz” dedi.

HOŞ BİR SOHBET ORTAMINDA YİYİYORUZ

İnönü Mahallesi esnaflarından Osman Toprak, kış aylarında Erzincan’ımızın vazgeçilmezi patatesi bazen kaşarlı bazen de sade, hoş bir sohbet içerisinde yediklerini ifade ederek, çoğu zaman paket yaptırarak bu lezzeti ev ahalimiz ile de paylaşıyorum” dedi.

BURADA ESKİLERE ÖZLEM GİDERİYORUZ

Soğuk kış günlerinde sobanın fırınında yapılan patatesi kaşarlı tercih ettiklerini belirten emekli Fuat Afal ve Nihat Kaya, genelde öğün namazlarını Cami Kebirde kılıyoruz. Namaz çıkışlarında gelerek gündüz salep içiyoruz. Akşamları arkadaşlarla sözleşerek buraya geliyoruz, burada eskilere özlem gideriyoruz. Soba, üzerinde demlenen çay ve fırında patates mükemmel oluyor. Oldukça lezzetli. Erzincan’da vazgeçilmez olan patatesi bazen kaşarlı bazen sade hoş sohbet içerisinde tüketiyoruz” ifadelerine yer verdiler.