Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik izcilerden çevre duyarlılığı

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5 Haziran’ın bulunduğu 5-9 Haziran “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında Erzincan Ekşisu mesire alanında toplanan minik izciler çevre temizliği yaptılar.

5 Haziran Dünya Çevre

Erzincan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün düzenlediği ” Çevre Müfettişi” temalı etkinlik Ekşisu mesire alanında gerçekleşti.

Ekşisu mesire alanında gerçekleştirilen farklı etkinliklerin ardından Ziya Gökalp İlkokulu izcilik kulübü öğrencileri ellerinde çöp poşetleri ile çevre temizliği yaptılar. Minik öğrencilerin cevre duyarlılığına cevrede ki vatandaşlarda eşlik etti.

Ekşisu mesire alanında yerlere atılan çöpleri toplayarak çöp poşetlerine koyan minik izcilerin yaptığı etkinlik, vatandaşların da takdirini topladı. İzciler, Erzincan halkına gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için mesaj verdiler..

Ziya Gökalp İlkokulu öğretmeni ve İzci lideri Metin Bahar etkinlikle ilgili bilgi verdi. Etkinliğin amacının çöplerden arındırılmış tertemiz bir doğa, her bir bireyin bilinçli bir çevre dostu olmasına katkı sağlamak olduğunun altını çizen Bahar, doğayı korumak, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için çocuklarımıza çevreyi koruma bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Bu amaçla da ağaç yaşken eğilir düşüncesiyle minik yavrularımızı bu doğrultuda eğitip yetiştiriyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü olduğu için, insanların dikkatini Ziya Gökalp ilkokulu izci kulübü izcileri olarak çevreye duyarlı olmaya, yöneltmeye, dikkatlerini çekmeye çalıştık” diye konuştu.