Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aydoğdu, Üniversite Öğrencileri ile konutta iftar yaptı

Erzincan Valiliği himayelerinde Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerinde Erzincan’da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin Erzincanlı ailelerin evlerinde misafir edilerek geliştirilen “Gurbetteki Ailem Projesi” gençleri sıcak aile ortamıyla buluşturuyor.

Erzincan Valiliği himayelerinde Ramazan

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu proje kapsamında üniversite öğrencilerini konutunda misafir ederek birlikte iftar yaptı.

İftarın ardından öğrencilerle, üniversite hayatı ve kariyer planlamasına yönelik hasbıhalde bulunan Vali Aydoğdu; “Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Yarınların Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz. Sizlere güveniyor, hayatınızda üstün başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

“Gurbetteki Ailem Projesi” kapsamında gerçekleşen bu iftar buluşmaları, farklı kültürlerden insanları da bir araya getirerek toplumsal dayanışmayı ve kültürel alışverişi teşvik etmeyi de hedefliyor. Erzincan’da yaşayan üniversite öğrencilerinin Ramazan ayı boyunca aile ortamını yaşamaları, manevi değer ve geleneklere uygun bir şekilde Erzincan’daki aileler tarafından misafir edilmeleri sağlanıyor. Bu sayede, öğrenciler Erzincan’ın yerel kültürünü ve geleneklerini daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Projenin bir diğer amacı da, ailelerin ve öğrencilerin Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde paylaşmayı, yardımlaşmayı ve birlikte olmayı deneyimlemelerini sağlamak. Bu sosyal etkileşim, hem aileler hem de öğrenciler için zenginleştirici anılarla dolu olacak ve toplumun farklı kesimleri arasında köprüler kurulmasına yardımcı olacak. Bu kapsamda öğrencileri iftar yemeklerinde evlerinde misafir etmek isteyen aileler ve katılmak isteyen öğrenciler başvurularını Rota Erzincan Uygulaması üzerinden yapabiliyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde okuyan öğrenciler Vali Hamza Aydoğdu’un daveti üzerine iftarda konutta bir araya geldiklerini belirterek “Rota Erzincan” Projesi uygulaması üzerinde başvurumuzu yaptık. Sayın valimiz ile iftarda bulunmak bizleri onurlandırdı. Sayın Valimize daveti ve Projesi dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dediler.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu Konutta öğrencilere verdiği iftara Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Gençlik Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu’ da hazır bulundu.