Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gebe Hayvan Kesimleri Önlenecek

Erzincan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği hayvanların muayenesinde kullanılmak üzere renkli Ultrason cihazı satın aldı. Tohumlama ile gebe hayvanlar Ultrason cihazı ile takip ediliyor.

Erzincan Damızlık ve Sığır

Alınan Cihaz ile ilgili bilgi veren Erzincan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Yaşar Faruk Günay kazandırılan yüksek çözünürlüklü son teknolojik özelliklere sahip Ultrason cihazı ile gebelik ve hastalıklar ile ilgili çalışmalar takip edilecek” dedi.

En son model en gelişmiş Ultrason cihazı aldıklarını belirterek cihaz ile ilgili bilgi veren Günay, “biliyorsunuz hayvancılıkta en önemli şey hayvanın gebe kalma olaydır. Özetle tohumlamadan sonra hayvanın gebe kalıp kalmadığını Ultrasonda teslim ediyoruz.

Normal koşulların dışında suni tohumlama ile gebelik sağlanmak isteniyorsa, suni tohumlama işleminden yaklaşık olarak 1-2 ay sonra yapılacak muayene gebelik testi için doğru sonuçlar ortaya çıkıyor. Büyük baş hayvanlarda tohumlamadan sonra bazı hayvanlarda 3 ay ile 6 ay sonra kızgınlık gösteriyorlar. Bu arada geçen boşlukta büyük bir buzağı kaybı yaşanıyor. Bunu engellemek amacıyla bu son model makineyi aldık” dedi.

Makinayı almalarındaki amacın, tohumlamadan sonra 35 güne kadar hayvanın gebe olup olmadığını bu Ultrason cihazı ortaya çıkarmakta. Bu cihaz ile hayvanın kalp atışlarını dâhil çok rahat bir şekilde izleyebiliyoruz. Amacımız burada çiftçinin doğumdan sonra hayvanın tektaş kalmasını en hızlı şekilde hızlandırmak ve bu aradaki açığı kapatmak. Bu amaçla hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu çalışmayı şimdilik birlik üyelerimize yapıyoruz. Uygun ve çok ucuz fiyatlarda bu işi yapıyoruz. Bunu Çiftçi mağdur olmasın diye yapıyoruz. Erzincan’ımıza hayırlı uğurlu olsun.

Bu son modeli en son model 75 bin lira bize maliyeti özellikler hayvanın içerisinde rahim içerisinde gebe kalma olmasını engelleyen kist varsa iltihap varsa daha güzel bu renkli Ultrason görüntüleri ne için hayvan içerisindeki rahimde problemleri bunları ona göre tedavi olan Kızılırmak çoktan mümkün oluyor olmaktadır.

Erzincan’a kazandırdığımız bu son model Ultrason cihazımız ile ileriye dönük üyelerimizin haricinde köylü ve çiftçilerimizden de talep gelmesi durumunda az bir ücret ile onlara da yardımcı olacağız. Vatandaşlarımız adres bildirmeleri durumunda yardımcı oluruz. Bizim amacımız burada gebe hayvanların kesilmesini önlemek Erzincan’a Buzağı kazandırmak” dedi.