Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sünebeli Tüneli'nde ışık göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Son Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla Sünebeli Tüneli Işık Görme töreni açılışı gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ülkemizin kuzeyini güneyine bağlayan akslardan biri olan Refahiye – Kuruçay – İliç Devlet Yolu, 13 Nolu Kuzey – Güney aksının önemli bir parçası olan veKuzeydoğu Anadolu’yu Erzincan üzerinden Malatya’ya oradan da Güney ve Akdeniz’e ulaştıran önemli bir güzergah olan tünelin açılışı yoğun katılımla yapıldı.

Gerçekleştirilen açılış programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Son Başbakan Binali Yıldırım , Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaş katıldı.
ERZİNCAN’I DAHA İLERİ TAŞIYACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ 
 ‘Türkülere dahi konu olan güzel bağlarıyla adeta cennetten bir köşe olan “can” diyarı Erzincan’da sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu burada yaptığı konuşmada:Cumhuriyet’imizin 100. Kuruluş yıldönümüne girdiğimiz bu özel haftada, Sünebeli Tüneli’ndeki kazı ve destekleme çalışmalarını tamamlayarak karşı taraftan ilk ışığı göreceğimiz önemli bir safhayı daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sabah il koordinasyon toplantısında şehrin ihtiyaçlarını masaya yatırdık. Hep birlikte Erzincan’ı daha ileri taşıyacak projeleri hayata geçireceğiz. Erzincan nice devlet adamları yetiştirmiş bir şehir.
Eski Başbakanlarımızdan ve Meclis Başkanlarımıza merhum Yıldırım Akbulut ve Türkiye’nin son Başbakanı olarak tarihe geçen ve Cumhuriyet tarihinin en uzun Ulaştırma Bakanlığını yapan siyasetçisi Sayın Binali Yıldırım’da onlardan biri. Kendisiyle çeşitli görevlerde mesai yaptım ve yakinen çalıştım.
Allah kendisine uzun ömürler versin.
Milletimize hizmet etmek bir bayrak yarışı…
Ardından gelen Ulaştırma Bakanları olarak hizmet bayrağını devraldık.
Bu bayrağı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her daim baş üstünde taşıyoruz. 
Durmak yok, yola devam diyoruz…

SON 21 YILDA ÜLKEMİZİN ULAŞIM ve İLETİŞİM ALTYAPISINA 194 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Marmaray,  Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı,  Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik.
Ülkemizin genelinde olduğu gibi Erzincan’da da ulaştırma ve altyapı alanında önemli projeleri hayata geçiriyoruz.Son 21 yılda Erzincan’ın ulaşım ve iletişim yatırımları için yaklaşık 30 milyar 200 milyon Lira yatırım gerçekleştirdik.
Bölünmüş yol uzunluğunu 14 kilometreden 355 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 8 kilometreden 275 kilometreye çıkardık.
Erzincan’ı; Erzurum, Gümüşhane ve Sivas’a bölünmüş yollarla bağladık. 

Türkiye’yi doğudan batıya bağlayan Kuzey TETEK yolunun merkezini Erzincan yaptık. Ölüm yolu denilen geçilmez SANSA’yı viyadüklerle aştık.

Birazdan ışık görme törenini gerçekleştireceğimiz Sünebeli Tünelini de içeren Refahiye-Kuruçay-İliç Yolu gibi 6 ayrı karayolu projemiz de devam ediyor. Bizleri bir araya getiren Sünebeli Tüneli’nin inşa edildiği Refahiye-İliç Devlet Yolu;
Karadeniz sahil kesiminden başlayıp Erzincan üzerinden Güneydoğu’ya ve Doğu Akdeniz’e erişim sağlayan kuzey-güney aksında önemli bir geçiş noktasını oluşturuyor.
Erzincan için büyük önem taşıyan 78 kilometre uzunluğundaki yolumuzu bölünmüş yol haline getiriyoruz.
Bugüne kadar toplam 56 kilometrelik çalışmayı tamamladık. 
Yolumuzun 26 kilometrelik bölümünü oluşturan Gümüşakar-Kuruçay arasındaki 8 kilometrelik bölünmüş yol kesimini de trafiğe açtık. 6,8 kilometre uzunluğunda 2 adet tünelin yer aldığı 18 kilometrelik bölümde ise çalışmalarımız devam ediyor. 

Güzergahımızın Sünebeli Geçidi’nde çift tüp olarak projelendirdiğimiz 5 bin 220 metre uzunluğundaki Sünebeli Tüneli’ni hayata geçiriyoruz.

Bugün kazı çalışmalarımızı tamamlayarak ilk ışığı göreceğimiz Sünebeli Tüneli, bin 617 metre kotundan başlayıp bin 440 metre kotunda mevcut devlet yoluna bağlanıyor. 
Ayrıca Gümüşakar-Kuruçay arası kesimde bin 580 metrelik çift tüplü Gümüşakar Tüneli ile 72 metrelik Garipçay Köprüsü de bulunuyor. 
Garipçay Köprüsü’nü trafiğe açtık. 

Gümüşakar Tüneli’nde giriş-çıkış portal imalatlarımızı da tamamladık. 
Yol ve tünel çalışmalarımız sayesinde; güzergahın ulaşım standardını önemli ölçüde yükseltiyor, heyelan ve taş düşmelerinin önüne geçerek, can ve mal emniyetini artırıyoruz.

Gümüşakar-Kuruçay kesiminde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla; mevcut yol 3 kilometre kısalacak,
Seyahat süresi ise 35 dakikadan 15 dakikaya inecektir. 
Projemizle, ülkemizin kuzeyi ile güneyi arasındaki karayolu ulaşım standardını yükseltiyoruz.
Karadeniz limanlarından iç kesimlere, önemli sanayi merkezlerinden yaşam alanlarına gerçekleştirilen ürün ve yük transferinin de daha kısa sürede yapılmasını sağlayarak bölgenin ticaret hacmini artırıyoruz.
Ayrıca; dağ sporları, su sporları ve geleneksel mimarisiyle öne çıkan bölgemizin turizmine de önemli bir katkı sağlayacağız.
Erzincan’daki yatırımlarımız ulaşımın tüm modlarını kapsıyor.
Erzincan’ın tüm demiryolu altyapısını yeniledik, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi yeni demiryolu bağlantısını da inşa ettik.
Şu anda Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu yapım çalışmalarımız devam ediyor. 242 km uzunluğunda saatte 200 km hıza uygun, elektrikli, sinyalli ve çift hatlı hızlı demiryolu projesinin yapımını 2 etap halinde sürdürüyoruz. 
İlk etap olan 50 kilometre uzunluğundaki Sivas-Zara arası altyapı çalışmalarımız devam ederken, 192 kilometre uzunluğundaki Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kısmının ise proje çalışmalarını tamamladık.
Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ulaşım ve iletişim projelerinin, ülkemizi uluslararası alanda daha rekabetçi kıldığını görmek, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor.

BÜYÜK ve GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYORUZ

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’nın üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz.
Bu düşüncelerle projede emeği geçen ve bu önemli aşamaya getiren işçisinden mühendisine tüm Karayolları Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyor, Sünebeli Tüneli’nin şimdiden başta Erzincan olmak üzere tüm ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’ dedi.

HÜKÜMETİMİZİN YAPTIĞI HİZMETLERİ SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Ardından konuşmasını yapan Son Başbakan Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi: ‘ ne burada acılar son bulacak diye bize sürekli söylediniz. İktidarımız döneminde Türkiye’nin her tarafını yollarla , demiryollarıyla, havayollarıyla, halkın yollarıyla, internet ile donattık. Burada iktidarımız döneminde yapılan ileri anlatmaya kalksak gün yetmez. Bugün ki konumuz Sünebeli geçilmez denen ve nice trafik kazlarında bir çok hemşiremize acılar yaşatan bu dalar deniliyor ve buradan geçeceğiz. Bu yoldan bir çok noktaya geçeceğiz. Bu yol sadece Erzincan’ı Refahiye’ye Kuruçay’a Eğin’e birleştirmiyor. Bu yolun asıl görevi Karadeniz’den yani Trabzon’dan Zigana Geçiti üzerinden Gümüşhane, Erzincan, Malatya, Diyarbakır yani Karadeniz’i Güneydoğu’ya Ortadoğu’ya bağlayan Kuzey Güney aksanından bir tanesi. Kuzeyden güneye 18 tane aks var. Bunların bir kısmı yapıldı bir kısmıda halen yapılıyor. Coğrafya kaderdir deniliyor ama biz kaderimizi dağlara bakarak vadilere bakarak suyun kenarına gelince çaresizce dövünerek değil suların üzerine köprüler kurarak dağları tünellerle geçerek bütün engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Bundan sonrada Cumhuriyetimizin 100. Yılında milletimizin hak ettiği en güzel hizmetleri Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde yapmaya devam edeceğiz. 
Sünebeli geçidinin o kötü kaderini değiştiren 6 km yakın nu tünelinde açılışını çift tüp halinde bugün ışık gördü olarak gerçekleştireceğiz. Tünelin sonunda ışığı görüyoruz. Yakında bu tünelden de hep beraber geçeceğiz. Buradan Korukçu köyü sakinlerine de teşekkür ediyorum. Sizleri unutmak mümkün değil. Erzincan’ın 8 ilçesinin tamamında köylerinde ayak izimiz var hizmetimiz var.  Erzincan’ın tek partisi vardır Erzincan partisidir. Mustafa Sarıgül’de bizim Süleyman Karaman’da bizim. Erzincan’ın evlatları. Erzincan’ın her hizmeti içinde Sebahattin Karakelle çok hizmet yapmıştır. Teşekkür ediyorum: İşte eser işte hizmet. Sünebeli tüneli hayırlı olsun. Bir çok tünel çalışmamızda yapılacak. Köprüler, tüneller ile ilgili çalışmalarımız olacak. 20 yıldır memleket için canla başla çalışıyoruz. 
Bölgemizde ve dünyada yaşanan vahşete değinmek istiyorum. Filistin’de Gazze’de büyük bir vahşet yaşanıyor. Bebekler , çocuklar, kadınlar, masum insanlar her gün can veriyor. Dünya ne yapıyor bırakın bunu engellemeyi gelişmiş sözde ileri devletler katleden ülkeye destek oluyorlar. Bugün bu insanlığın artık bittiği noktadır. Ama bu bölge sahipsiz değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayaktadır. Haritaların tekrar değiştirilmesine izin vermeyecektir’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından son başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloglu Sünebeli Tüneli bitiş noktasında ilk ışık görme açılışını yaptılar.