Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; ABD hem PKK’ya destek verir hem de “Türkiye’nin yanındayız, terörü kınıyoruz” der

TBMM’de konuşan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; ABD hem PKK’ya destek verir hem de “Türkiye’nin yanındayız, terörü kınıyoruz” der. Bu yıllardır böyledir. Nitekim dün de öyle oldu. Ben her vesileyle söyledim, bugün bir kez daha söylüyorum. Ayıdan post ABD’den dost olmaz.

TBMM’de konuşan CHP Erzincan

Milletvekili Sarıgül konuşmasında; Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen bir terör örgütüne karşı mücadele veriyoruz, u mücadeleye hem herkesin destek olması lazım. Hem de bu mücadelenin siyaset malzemesi yapılmaması lazım.  Buna dikkat etmek ilk başta devleti yönetenlere düşer.

 SON BİR AYDIR ORADA NELER OLUYOR?

Bölgede olanlar konusunda iki parti liderini bilgi veriyor ana muhalefeti bilgilendirmiyorsanız siyasi hesap içindesiniz demektir. Terörle mücadeleye destek aramıyor, terörle mücadeleyi kendinize destek için kullanıyorsanız bu çok yanlıştır. Özellikle son bir aydır orada neler oluyor? O gün ne oldu? Bunları sormamız, bunları konuşmamız lazım. Bunları konuşmak, bu soruları sormak siyaset yapmak değildir. Her olayın arkasından evlatlarımızın kanı yerde kalmasın dersek, evlatlarımız şehit olmaya devam eder. Evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine yeter artık! Evlatlarımızın kanı akmasın dememiz lazım.

 İNİNDEN ÇIKAMAYAN PKK, NE OLDU DA ÜSLERİMİZE SALDIRMAYA BAŞLADI?

İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylamamız için ABD’nin baskısı çok arttı. Aynı dönemde 25 şehit verdik. Düne kadar kendi ininden dışarı çıkamayan PKK, bizim üslerimize saldırmaya başladı. Belli ki bir yerden destek ve yardım alıyorlar. PKK’ya kim silah veriyorsa, kim askeri sistem kurduysa, kim bütçe verdiyse, kim askeri tatbikat yaptıysa tabii ki ondan destek alıyorlar. ABD hem PKK’ya destek verir hem de “Türkiye’nin yanındayız, terörü kınıyoruz” der. Bu yıllardır böyledir. Nitekim dün de öyle oldu. Ben her vesileyle söyledim, bugün bir kez daha söylüyorum. Ayıdan post ABD’den dost olmaz.

 ABD’YE DURDURMADAN TERÖRÜ DURDURAMAYIZ

NATO ve ABD ile ilişkilerimizi gözden geçirmemiz lazım. Şehit cenazeleri geliyor, evlere ateş düşüyor. Gelen şehitler, uzman çavuşlarımız, sözleşmeli erlerimiz oluyor.

 SÖZLEŞMELİ VATAN SAVUNMASI OLMAZ

Bu kahramanlar, yıllardır kadro bekliyorlar. Bu amaçla verdiğim kanun teklifi,16 Ocak, salı günü TBMM Genel Kuruluna gelecek. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin bütün siyasi partilere buradan sesleniyorum.

 UZMAN ÇAVUŞLARI, SÖZLEŞMELİ ERLERİ KADROYA ALALIM

Siyaset konusu yapılmayacak bir mesele varsa o mesele budur. Siyasi çıkar hesabı yapılmayacak bir mesele varsa o mesele budur. Bütün partiler ortak hareket edelim. Uzman çavuşları, sözleşmeli erleri kadroya alalım.  Onlara olan borcumuzu bir nebze ödemiş olalım.

Kahramanlara sahip çıkmak vatan görevidir”