Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Karaman, Bakan Yumaklı ile Erzincan’ın tarım ve hayvancılık projelerini görüştü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı makamında ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman Erzincan’ın tarım ve hayvancılık ile ilgili projelerini görüştü.

Tarım ve Orman Bakanı

Gerçekleşen görüşmede Erzincan’da Tarım Hayvancılık alanında devam eden ve planlanan projeler ve Dumanlı Tabiat Parkı İşletilmesi, Geliştirilmesi ve Sera yatırımlarının yaygınlaştırılması, projelendirilmesi üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Erzincan’da Turizmin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için Dumanlı tabiat parkının işletilmesi ve geliştirilmesi, konuları görüşüldü. Besi OSB’nin hızlanması ve ödenek ayrılarak işe başlanması, Sulama projeleri Ballı barajı ve turna çayırı barajı ve yapılacak yeni yatırımlar masaya yatırıldı.

TARIMA DAYALI BESİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (BESİ OSB)

Milletvekili Karaman ziyarette planlanan Besi OSB’ye ilişkin olarak: “Erzincan Merkez Dereyut köyünde 130 Hektarlık alana kurulacak; 17 bin 000 Büyükbaş kapasiteli; 92 adet parsel’de bin kişiye istihdam sağlanacak; yıllık 7 bin 650 kg et üretimi. Erzincan TDİOSB ’nin yatırım programına alınarak 1 milyon TL İz ödenek verilmiştir. Bölgede Alt ve Üst yapı projeleri tamamen bitmiş haldedir; İhaleye çıkılabilmesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Sanayi Bölgeleri Daire Başkanlığına Evraklar ve projeler 2023/1 Birim fiyatına göre; yaklaşık maliyet 162 milyon 620 bin 023,55 TL çıkartılarak 10.10.2022 tarihinde teslim edilmiştir. Erzincan’da Hayvancılığın gelişmesi ve merkez mahallelerimizde konut bahçelerinde bulunan ahırların dışarıya taşınması bakımından önemli olan, Besi OSB projemizin hayata geçmesinde destekleriniz olursa sevinirim” dedi.

Milletvekili Karaman ziyaret sonunda destekleri ve misafirperverlikleri için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkürlerini iletti.