Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB Yarın Okula Uyum Programını Başlatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için okula uyum programı ve rehberlik uygulamalarını başlatacak. Program, tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Okula uyum programı, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerini kapsayacak ve 4-8 Eylül tarihleri arasında öğrencilerin okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına yeniden uyum sağlamalarına yardımcı olacak.

Okul öncesi öğrencilerin ve ailelerinin uyum sürecini desteklemek amacıyla okula uyum rehberi hazırlandı ve uyum haftasına yönelik bir program sunuldu. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için de benzer bir rehber ve uyum haftası programı bulunuyor.

Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri için rehberlik uygulamaları ise 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu program kapsamında velilere okula uyum rehberi sunumu yapılacak ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Ayrıca, çocuklarla yapılan etkinliklerle rehberlik uygulamaları desteklenecek.

Uyum haftası, yeni eğitim-öğretim dönemine başlayacak olan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileriyle velilerini okulları hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, öğrencilere yeni okul ortamına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olacak beceriler kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor. Liseye başlayacak öğrenciler ve velileri için de özel etkinlikler planlanıyor.

Ayrıca, uyum programına katılacak öğrencilere ücretsiz kitaplar dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için toplamda yaklaşık 192 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynak dağıtımı yapacak.