Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çağdaş Drama Derneğinden Güçlü Kadın Etkinliği

Çağdaş Drama Derneği, Dünya Kadınlar gününde 81 il kütüphanelerinde kadın çalışan ve kadınlara yönelik güçlü kadın etkinliği düzenledi. Etkinlikte Kadınlar çember ve drama ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Çağdaş Drama Derneği, Dünya

Çağdaş Drama Derneği ile Kültür Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile ‘’Kütüphanede Drama ile Fark Yarat ‘’ İş birliği protokolü imzalamıştır. Çağdaş Drama Derneği eğitmenleri tarafından özel gün ve haftalarda, tüm illerde eş zamanlı yapılan drama etkinlikleri ile farkındalık yaratıyor.

Yapılan etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müdür vekili Nigar Erbil, Kütüphanemizde 8 Mart Dünya kadınlar günün nedeniyle Çağdaş Drama Derneği ile etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerimiz sabah ve öğleden sonra olmak üzere ev hanımları ve çalışan kadınlar ile ilgili düzenlediğimiz etkinliğimize misafirlerimizi kabul ettik. Çağdaş Drama Derneği ile Kültür Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüzün imzaladığı ‘’Kütüphanede Drama ile Fark Yarat ‘’ İş birliği protokolü çerçevesinde etkinliğimizi gerçekleştirdik. Çağdaş Drama Derneği Erzincan il temsilciliğinden arkadaşlarımızın yardımları ile düzenlediğimiz Drama etkinliğinde misafirlerimiz oldukça eğlendi” dedi.

Çağdaş Drama Derneğinden eğitim alan ve uzun süre tiyatro ile uğraşan eğitmen Emel Bozdemir gerçekleştirdikleri etkinliğin 81 ilde kütüphanelerde Atölye uygulaması şeklinde gerçekleştirildiğini söyledi. Bugün burada oynayacağız, eğleneceğiz, düşüneceğiz hatta başkalarını da düşündüreceğiz diyen Bozdemir, etkinlik ile amaçlarının kadınlara yönelik bir farkındalık oluşturmaktır. Bugünün önem ve anlamını kadınlarımıza hissettirdik. Aslında bu etkinliği erkekler ile yapmak istedik. Fakat kadınlar günü münasebetiyle sadece kadın katılımcılar ile birlikte yaptık” dedi.

Kadın katılımcılar ile kadının gücü, kadın isterse anlamlarını veren bir atölye çalışması yapıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma gönüllülük esasına dayalı olarak katılımcılarımız geldi. Farklı günlerde de etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Bozdemir, Katılım sağlayan tüm kadınlarımız ve Kütüphanemize çok teşekkür ederim” dedi.

Çağdaş Drama Derneği olarak tüm il kütüphanelerinde kadınlarımız ile el ele kadınlarımızın renkli dünyasını yansıtacağımız Drama atölyeleri yaptık. Sabah çalışan kadınlarımız, öğleden sonra ise ev hanımları ile birlikte olduk. Etkinliklerimizde Dramanın bir farkındalık olduğunu bilen bilmeyen herkese anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki etkinliklerimizde de kadınlarımızı çemberde ve drama da bekliyoruz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘’Kadın’’ temalı çalışmamızda iş birliği yaptığımız Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne, sürece katılan emekçi kadınlarımıza ve değerli eğitmenlerimize teşekkürlerimizi sunar tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarız.

Etkinlik sonunda etkinliğe katılım sağlayan kadınlara il Halk Kütüphanesi tarafında küçük hediyeler takdim edildi.

Çağdaş Drama Derneği, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İnci San ve Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tamer Levent ve bir grup eğitim, eğitim bilimleri, sanat, sanat eğitimi alanlarında çalışan kişiler tarafından 5 Mart 1990 yılında kurulmuştur. Derneğin temel amacı, yaratıcı dramayı tiyatro, eğitim ve sosyal yaşamda bir disiplin ve yöntem olarak geliştirmek ve yaygınlaştırmaktır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için eğitim ve tiyatro ilişkisine odaklanan Derneğimiz, seminer, kurs, yayın, konferans, danışmanlık vb. akademik düzeyde bilimsel araştırma ve projeler gibi ulusal ve uluslararası etkinlikler yapmakta, üniversite dâhil hemen her eğitim basamağında bulunan öğretmen ve öğretim elemanlarına hizmet içi eğitimler vererek alana yaratıcı drama eğitmeni/lideri yetiştirmektedir. Türkiye’nin 23 ilinde şube ve temsilcilikleri bulunan Çağdaş Drama Derneği’nin başkanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel olup Erzincan Temsilciliği Gül Olağan Kara tarafından yürütülmektedir.