Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlim yayma Cemiyeti Erzincan Şubesi üyeleriyle İftarda bir araya geldi

Erzincan İlim Yayma Cemiyeti tarafından verilen iftar yemeği üyelerin yoğun katılımla gerçekleşti. Başkan Mesut Deniz üyeleri girişte karşıladı.

Erzincan İlim Yayma Cemiyeti

Erzincan Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşen iftar programına İlimi Yayma Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Mesut Deniz, yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.

Okunan Ezan ve yapılan iftarın ardından Dursun Güngörmüş hoca tarafından dua yapıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Mesut Deniz; Mübarek ramazan ayında bu iftarda bizleri bir araya getiren Rabbime şükürler olsun. Ramazanı şerif-i en güzel şeklide icra etmeyi rabbim bizlere nasip etsin” dedi.

KUR’AN-I KERİM OKUNUYOR, İLAHİLER SÖYLENİYOR

Yurdumuzda kalan öğrencilere haftada bir gün kur’an-ı Kerim dersi, bir gün siyer dersi, bir gün ilmihal dersi verildiğini belirten Deniz konuşmasının devamında; Ramazan ayının manevi içeriğin öğrencilerimiz tarafından uygulanması için Ramazanın başlangıcıyla “Ramazan nasıl icra edilir” konulu bir konferans gerçekleştirerek öğrencilerimizi bilgilendirdik. Ayrıca Öğrencilerimize yurtta bir oda tahsis ettik, bu odaya Ramazan köşesi adını verdik. Öğrencilerimiz bu odada hasbihal ederek kaynaşsınlar. Yurdumuzda Ramazan da ezan okunuyor.  Kur’an-ı Kerim okunuyor, ilahiler söyleniyor. Öğrencileri rahatsız etmeyecek şekilde Müzik çalınıyor.

HER GÜN BİR CÜZ KUR’AN-I KERİM OKUNUYOR

Her öğrencimiz ramazan ayında bir hatim okunmasını hedefledik ve mukabele başlattık. İftar saatine kadar yurdumuzda her gün bir cüz Kur’an-ı Kerim okunuyor. Ramazan dolayısıyla iftar ve sahur menülerinde bir farkındalık oluşması için zenginliğe geçtik. Öğrencilere bunların yanı sıra evlerde aile ortamında sıcak bir ortamda iftar etme olanağı sağlamak adına bir proje yaptık. Bu hafta sonu Cumartesi gününün öğrenci ve aileler için uygun olacağı düşüncesiyle toplamda 55 öğrencimiz var. Bu 55 öğrencimizi üyelerimize pay ederek Cumartesi günü evlere misafir edilerek iftar ettirilecek inşallah. Öğrenciler bu vesile ile yeni aileler ile tanışarak sıcak bir ortamda iftar etme imkanı bulacaklar, burada amaç öğrencilerimize aile ortamında maneviyatı yaşatmak. Cemiyetimizin üyesi arkadaşlar da öğrencilerimiz ile tanışarak bir aidat duygusunun oluşmasının sağlanmasını istiyoruz. Gayret bizden Tevfik Allah’tan. Bizler İlim Yayma Cemiyeti olarak öğrencilerimizin dünya ilmini tahsil ederken maneviyatlarını da sağlamak adına gayret sarf ediyoruz. Bu mübarek ramazan günü burada bizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”

Konuşmanın ardında toplu olarak kılınan Akşam namazı ve sohbetin ardından Başkan Mesut Deniz tarafından üyeler uğurlandı.