Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harezmi Eğitim modeli yaygınlaşıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen ‘Harezmi Eğitim Modeli’ ile Öğrenciler Hayatın İçinden Problemleri çözüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen ‘Harezmi Eğitim Modeli’ bilgisayar bilimleri, fen ve matematik bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve tasarım ile spor bilimleri alanlarında disiplinler arası düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen geleceğin teminatı çocuklar çağın yeniliklerine milli ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefliyor.

Harezmi Eğitim modeli, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının mart ayından itibaren Erzincan ilinin de bulunduğu 27 ilde pilot olarak uygulanacak.

PİLOT OKUL KAPSAMINA ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen her kademeden 115 okulda, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren ise ülke genelindeki tüm örgün eğitim kurumlarında uygulanacak Harezmi eğitim modeli uygulanması için Erzincan’dan Fen Lisesi, Demirkent TOKİ Ortaokulu, Recep Yazıcıoğlu İlkokulu ve Şehit Astsubay Tamer Meriç Ortaokulu pilot okul kapsamına alındı.

Bu kapsamda Harezmi eğitim modelini uygulayacak öğretmenlerden birinci grup, İstanbul Zübeyde Hanım Hizmet içi Eğitim Enstitüsünde verilen Harezmi öğretmen eğitimine katıldılar.