Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an Bülbüllerinden 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü programı

Erzincan İl Müftülüğü Sultan Valide Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Erzincan İl Müftülüğü Sultan

Hafızlık eğitimlerini alan Erzincan İl Müftülüğü Sultan Valide Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü etkinliği düzenlendi.

Sümbül Valide Kız Kur’an Kursunun tanıtımı ve yıl içerisinde yapılan etkinliklerin yer aldığı video gösterisinin ardından kısa bir konuşma yapan Erzincan il müftüsü Muharrem Gül, İnsanlar Cennete, Cennet Hafızlara hayran diyerek yaptığı konuşmasının devamında, “Rahmet ve Mağfiret ayı ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Bu güzel günde Kur’an bülbülleri ile bizleri bir araya getiren Allah Hamdü sanalar olsun. Bugün hem Ramazan’ı karşılama programı hem de 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü etkinliğini bir arada yapmak güzel bir fikir olmuş.

Hafızlık eğitimlerini almaları için Kursumuza bizlere çocuklarını emanet eden ailelere buradan teşekkür ediyorum. Malumunuz hafızlık önemli müesseselerden bir tanesi. Bu yavrularımız hanelerimizin bereketi, memleketimizin de manevi sigortası olacaklar. Ramazan ayını burada sizlerle birlikte sevgi ve coşkuyla karşıladık. İnşallah hayatımızın, ömrümüzün tamamı da ramazan gibi geçer. Ramazan bizleri Ahlaki meziyetlere büründürüyor. 18 Mart Çanakkale zaferi İslam’ın tek kalesiydi, orada 20 düvele karşı imanın galip geldiği yerdir. Orada vatan, millet ve mukaddesat için 250 bin şehit verdik. Bu mübarek günde Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu programda emeği geçen hocalarımıza ve yavrularımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

İl müftüsü Muharrem Gül’ün konuşmasının ardından tarafından İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyan Göktürk İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Ravzanur Güllüce uzun süre ayakta alkışlandı. Program Kur’an bülbülleri tarafından sergilenen Çanakkale oyunu büyük beğeni kazandı. Minik öğrencinin kendi yazdığı Çanakkale şiiri katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Program Çanakkale türküsünün seslendirilmesinin ardından minik hafızların yaptığı dua ve Sevgi evlerinden gelen misafirlere il müftüsü Muharrem Gül tarafından hediye takdiminin ardından program sona erdi.

Erzincan İl Müftülüğü Sultan Valide Kız Kur’an Kursu tarafından düzenlenen etkinlik sonunda katılımcılar hep birlikte ilk oruçlarını açtılar. Sümbül Valide Kız Kur’an kursu tarafından Ramazan ayı boyuncu ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 300 kişilik iftar yemeği verileceği belirtildi.