Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da, “Yeşilay elçileri" projesinin kapanış toplantısı düzenlendi

Erzincan’da Yeşilay tarafından hayata geçirilen "Yeşilay elçileri" projesinin kapanış toplantısı düzenlendi. Program ile projeye destek verenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Erzincan’da Yeşilay tarafından hayata

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar odaları birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Yeşilay elçileri” projesinin kapanış toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Erzincan Yeşilay şube başkanı Bilal Selçuk yaptığı açılış konuşmasında, “Yeşilay olarak her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için bağımlılıklarla mücadele alanında çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Şube olarak önleyici alanda her yaş grubuna yönelik gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmaları yanında yetişkinlere yönelik de eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam etmekte. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimleri, Benim Kulübüm Yeşilay Projesi ve esnaflarımızla gerçekleştirdiğimiz Yeşilay Elçileri Projesi Türkiye Yeşilay Cemiyeti genel merkezimizin hazırladığı ve yerelde biz şubelerin uyguladığı projeler olup ayrıca önemli gün ve haftalarda da şube olarak yerelde etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün Yeşilay Elçileri projemizin kapanış programında sizlerle bir araya geldik. Toplumumuzda kadim bir gelenek olan Ahilik teşkilatından gelen esnaflarımızın, bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere hayata geçirdiğimiz Yeşilay Elçileri projemiz ilimizde başarı ile gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 ay içerisinde 15 gönüllümüz ile 100’e yakın esnafımız ziyaret edilerek toplamda 33 elçiye ulaşılmıştır. Bu projeyi ilimizde ilk kez gerçekleştirmiş olup bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Şube başkanı Bilal Selçuk’un konuşmasının ardından YEDAM tanıtım videosu, Yeşilay tarafından gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri ve çaba güzelleştirir filmi izlendi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele formatör eğiticisi Merve Tunç sunumunda, “Bağımlılık ve Korunma Yolları” konulu eğitiminde önlemenin her zaman için onarmaktan daha kolay olduğunu, ilk gençlik döneminin sonları itibariyle beynin polisi olan Prefrontal korteksin (ön beyin) tam olarak geliştiğini ve bu doğrultu da da bağımlılıktan korunma için gereken muhakeme yeteneğinin öneminden bahsederek gençlerimizin farkındalıklarını arttırma yönünde eğitimini tamamladı. Sunumun ardından elçi ve gönüllülere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

Türkiye genelinde 120 şubesi ve 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla Yeşilay Elçisi Projesini hayata geçirdi.

Ülke genelindeki 120 Yeşilay şubesi aracılığıyla hayata geçirilecek Yeşilay Elçisi projesi; bağımlılıkla mücadelede toplumun yerel dinamiklerini, mahalle esnafını, harekete geçirerek toplumun mücadele bilincinin artırılmasını ve bu yolla bağımlılıkları önlemeyi hedefliyor.