Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da acemi kasaplar acile akın etti

Yurt genelinde olduğu gibi Erzincan'da da Kurban Bayramı'nın ilk gününde hastaneler acemi kasaplar ile doldu. Kurbanlık kesimi sırasında bıçak veya satırla kendini yaralayan vatandaşlar, soluğu acil servislerde aldı.

Yurt genelinde olduğu gibi

Erzincan’da her Kurban Bayramında olduğu gibi bu yıl da acemi kasaplar sabahın erken saatlerinden itibaren acil servisi doldurdu. Kurban Bayramının ilk dakikalarından itibaren Erzincan’ın merkez mahalleleri ve beldelerinden ‘acemi kasap’ haberleri gelmeye başladı. Kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan çok sayıda vatandaş geçmiş bayramlardada olduğu gibi bu bayram da Göz yerleşkesi acil ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Bölümüne koştu. Yaralıların büyük bir kısmı yapılan ilk müdahalelerin ardından taburcu edildiler.
Sabah erken saatlerde Kurbanlarını kesmek için hazırlık yaparken Kurbanlığın ani harekeri ile ayağınını ezildiğini be küçük kırıklar oluştuğunu söyleyen kurbanzede Özkan Kayhan; “Aslında çok dikkatliyimdir, kurbanlık ani hareket edince kacamadım ayağımın üzerine devrildi. İlk anda birşey anlamadım. Çocuklar hemen hastaneye yetiştirdiler. Çekilen filimde kırık olduğunu söyleyerek alçıya aldılar. Allah daha beterinden sakladı. Sağlıklı bayramlar diliyorum” dedi.
Sabah erken saatlerinden öğlen saatlerine kadar yaklaşık 40 civarında el, kol ve ayaklarından yara almış kurbanzadenin hastaneye başvurduğu öğrenildi.