Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 112 bin büyükbaş hayvana ücretsiz şap hastalığı aşısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvanlardaki şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3’e çıkardıklarını belirtmesinin ardından Erzincan’da 3. Doz şap aşısı uygulamasına başlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat şahin bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 3. Doz aşı uygulamasının ücretsiz olacağını söyledi.

Şahin yaptığı açıklamasında; Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) yüzde 100’e kadar ulaşabilmektedir. Etkilenen hayvanlarda et ve süt yönünden verim kaybına neden olması nedeniyle ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.

ŞAP HASTALIĞI İLE MÜCADELEDE EN ETKİLİ YOL AŞILAMADIR

Geçtiğimiz yıllarda sonbahar ve ilkbahar dönemleri rutin olarak yılda 2 defa yapılan şap aşılaması, hastalıkla daha etkili mücadele edebilmek için Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın tensipleri ile yılda 3 kereye çıkarışmış olup baskın aşılama programı kapsamında 250 milyon TL maliyetindeki şap aşısı için aşı bedeli alınmadan uygulanacaktır.

Erzincan il genelinde her bir aşı döneminde 112 bin büyükbaş hayvanın aşılanmasının hedeflendiğini belirten İl Müdürü Şahin; ilk aşılama kampanyası baskın aşılama adıyla 29 Ocak-31 Mart tarihleri arasında uygulanacak olup 2. ve 3. Aşılama dönemleri nisan-mayıs ve eylül-kasım aylarında olacaktır” dedi.