Erzincan Savunma Sanayi Yatırımları Çalıştayı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Gerçekleşen çalıştaya Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Murat Ataç, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Savunma Sanayi Başkanlığı Yatırım ve Sanayi Koordinasyon Müdürü Ahmet Sefa Satır, ASPİLSAN Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, BİTES Savunma Genel Müdürü Cemil Sağıroğlu, ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Doğan, ROKETSAN Hava Savunma Sistemleri Mekanik Alımlar Birim Yöneticisi Batuhan Diril, HAVELSAN İştirakler Uzmanı Aslıhan Gül, STM Savunma Grup Lideri Canan Sürmeli, TSK Güçlendirme Vakfı Mali ve Yatırım Yönetimi Kıdemli Uzmanı Periha Sarı, Erzincan il protokolü, iş insanları STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Erzincan Savunma Sanayi deki rolünün ve gelecekteki potansiyelinin detaylı bir şekilde ele alındığı Erzincan Savunma Sanayi yatırımları çalıştayı gerçekleştirildi
Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Savunma Sanayi Çalıştayı için hazırlanan Erzincan tanıtım ve bilgilendirme videosu izlendi.
Gerçekleşen programda ilk olarak konuşan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent açıklamasında; ‘Savunma Sanayi çalıştayı için şehrimize gelen misafirlerimizi böyle bir programda Üniversitemizde ağırlamak onur ve şeref duyuyorum. Ülkemiz son yıllarda sanayide yaptığı çok önemli atılımlarla geleceğe damga vuracağını açıkça belli etmiştir. Özellikle gençlerimizin ileriye olan düşünceleriyle, yatırımlarıyla kısa zamanda ülkemiz savunma sanayisiyle, özel sanayisiyle, kamu sektörüyle dünyadaki ilk 5 ekonomi arasına girecektir. Bu gençlerimiz sayesinde olacaktır’ dedi.
Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise; ‘Burada bu çalıştayın Erzincan’da yapılması bizler için onur verici bir durumdur. Bu sebeple iştirak eden herkese hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum. Tüm misafirlerimiz Erzincan’ımıza hoş geldiler’ dedi.
BAŞLATILAN ÇALIŞMA GELECEĞE VE BUGÜNE, TARİHE NOT DÜŞECEK BİR ÇALIŞMA OLACAKTIR
Daha sonra konuşan 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı ise; ‘Burada içerisinde bulunduğumuz gündem itibariyle toplanmış bulunmaktayız. Her 18 ayda geçmiş 2 bin senedimi toplamdan daha fazla yenilik olur. Bu süreç çok büyük gelişmelere gebedir. Bilimsel bu gelişmeler güvenliğe de etki ediyor. Güvenliğin içerisinde bulunduğu bu durum itibariyle de gelişmelere ayak uydurmak için bizim temelde 3 görevimiz olan cari işlerimizi en iyi şekilde yapmak, personel yetiştirmek ve en önemlisi geleceği şekillendirmek gibi bir sevdamızın olması lazım. Geleceği şekillendirmek için ise mevcut durumu en iyi bilen ve gelecekte karşılaşılması muhtemel her türlü parametreyi dikkate alan bir muhakeme yeteneği gerekiyor. Burada başlatılan çalışma geleceğe ve bugüne, tarihe not düşecek bir çalışma olacaktır. Bizler bunun meyvesini vatan olarak toplayacağız’ dedi.
BİZİM TEKNOLOJİ ÜRETMEMİZ GEREKİYOR
Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise; ‘Erzincan 3. Ordu Komutanlığının bulunduğu çok önemli stratejik bir yerdir. Bizim teknoloji üretmemiz gerekiyor ve aynı zamanda da çok ciddi katma değeri olan üretimler yapmamız gerekiyor. Artık dünyanın gittiği yer burası. Artık zamanın, mekânın ve sınırların kalktığı, dünyanın artık evimizdeki bir küçük odaya sığdığı bir dünyada yaşadığımızı bir realite olarak bilmemiz gerekiyor. Bir zamanlar gazetede şöyle bir haber çıkmıştı; taksiciler UBER’i basmaya gitmişler ama UBER’in binası yok. Çünkü o bir yazılımdır. Artık büyük büyük binaların, kamyon ve tırlarla ihracatın ve ithalatın bittiği bir dönemdeyiz. Bilindiği üzere bundan 1-2 yıl önce otomobil çipleriyle ilgili bir problem çıktı ve bütün piyasa alt üst oldu. Şu zamanlarda şirketleri yönetenlerin yüzde 50’sinden fazlası son 10 yıl içerisinde kurulmuştur. Eğer bilgiyi katma değere dönüştüremiyorsak hayatta kalma şansımız yok. Cumhuriyet kurulalı 100 yıl ve biz gerçekten bunu bir hakkı tespit için söylüyorum ve ilk kez son 5-6 yılda teknoloji ihraç eder duruma gelmişiz. Ama 6-7 milyonluk İskandinav ülkelerinde bu süreç 15 yıl önce başlamış. Bu savunma sanayiye ve teknolojiye, bilgiye önem verip bunun ülkenin kaderiyle ilgili olduğu için değerli Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Buna emek veren bütün arkadaşlarımı da teşekkür ediyorum’ dedi.
Konuşmacıların konuşmalarının ardından Erzincan Savunma Sanayi Yatırımları Çalıştayı sunumuna geçildi. Prof. Dr. Yunus Babacan’nın başkanlık ettiği çalıştayın ilk gününde katılımcılar kendi alanlarında sunumlarını gerçekleştirdiler.