Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İl Müftülüğünce geliri Filistin’e bağışlanmak üzere “Hayır Çarşısı Kermesi” düzenlendi

Erzincan İl müftülüğü bünyesinde Diyanet vakfı Gençlik kolları ve Kadın kolları tarafından geliri Filistin’e bağışlanmak üzere “Hayır Çarşısı Kermesi” düzenlendi.

Erzincan İl müftülüğü bünyesinde

Erzincan Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen Hayır Kermesinde toplanan 125 bin TL Filistin’e gönderilecek.

4-6 yaş Kur’an Kursu minik öğrencilerinde katıldığı kermeste minikler söyledikleri ilahi ve ardından yaptıkları dua ile büyük beğeni topladılar.

Yapılan kermes ile ilgili konuşan Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül; 
Erzincan il müftülüğü olarak Filistin Gazze’deki yaşanan o vahşet ve katliamdan dolayı buradaki Erzincanlı vatandaşlar, hayırsever kardeşlerimiz tarafından bir kermes düzenledik. Malumunuz geçen Cuma günü tüm Türkiye genelinde Diyanet Vakfımız tarafından bir kampanya yapılmıştı. Camilerimizden 900 bin TL yardım çıktı. İnşallah burada yaptığımız kermes ile rakamı 1 Milyon TL’ ye ulaştırarak Gazze’deki mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştıracağız. 

Filistin’de, Gazze’de çok büyük bir vahşet ve katliam yaşanıyor. 8 binden fazla şehit var bunların 3 binden fazlası çocuk. Kendi topraklarında mağdur ve mazlum durumdalar. Bizlerde yardım ve dualarımız ile her daim yanlarında olduklarımız hissettirmek için İl Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kursu hocalarımzı, öğrencilerimiz seferber oldular. Erzincam Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında Hayır Çarşısı kermesi açıldı. Burada elde edilen gelirleri orada bulunan kardeşlerimize ulaştıracağız. 

Savaşın bile bir kuralı var. Çocuklara, mazlumlar, hastalara, yaşlılara dokunulmaz. Hastanelere, camilere, kiliselere dokunulmaz ama Filistin’de Gazze’de büyük bir katliam var. Dünyada buna göz yumuyor. Orada yapılanın savaş suçu olarak kabul edilmesi ve yargılanmalarını istiyoruz. En kısa zamanda Rehaf kapısının da açılması ve yardımların ulaştırılmasını istiyoruz. Orada açlık ve sefalete terk edilmiş bir Gazze var. 

Yapılan Kermese ilginin büyük olduğunu ve yaklaşık 125 bin TL yardım toplandığınıda belirten İl Müftüsü Muharrem Gül, yardımlarımız aralıksız devam edecek. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinde razı olsun” dedi.