Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete dair, ''Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinde enflasyona ezdirilmeme ilkesinin geçerli olduğunu belirtti.

Temmuz ayındaki gibi yılda bir kere olacak şekilde tek zam yapıldığını ifade eden Bakan Işıkhan, bu ilkeler doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Işıkhan, ”Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Asgari ücret, yasa gereği 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Bu komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor. Bakanlığın belirlediği üyelerin başkanlık ettiği komisyon, aralık ayında dört kez toplanarak en az 10 üyenin katılımıyla karar alıyor. Oyların eşitliği durumunda başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu kabul ediliyor.