Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aktif Olarak Hizmet Veriyor

2019 yılında gerçekleştirilecek olan faaliyetler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca, Yeni yıl ile birlikte yeni tapu senetlerimiz var dedi.

2019 yılında gerçekleştirilecek olan

2019 yılında gerçekleştirilecek olan faaliyetler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca, Yeni yıl ile birlikte yeni tapu senetlerimiz var dedi.

2019 yılı Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü Erzincan bölgesine bağlı Tapu Müdürleri ve Kadastro Müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğüne Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ili olmak üzere toplam 3 il ve 21 birim bağlı bulunuyor..

Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Erzincan bölgesine bağlı Tapu Müdürleri ve Kadastro Müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdür vekili Hasan Dayıkaraca başkanlığında yapılan toplantıda 2019 hedeflerinin ne olduğu ve nasıl uygulamaya geçeceği anlamında görüşmeler yapıldı.

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ AKTİF OLARAK HİZMET VERİYOR

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Erzincan 24. Bölge Müdür vekili Hasan Dayıkaraca, toplantıda görüşülen konu başlıkları hakkında bilgiler verdi. Dayıkaraca; “Tapu Kadastro Erzincan 24’üncü bölge müdürlüğümüz Ocak ayı itibari ile tamamen aktif hale gelmiştir, faaliyete başlamıştır. Bölgemize Erzincan ilimiz Bayburt ve Gümüşhane ilimiz olmak üzere toplam 3 ilimiz ve toplam 21 birim bağlıdır. Faaliyete başladıktan sonra 21 birimdeki arkadaşlarımız ile toplantı yaptık. Toplantıda 2019 hedeflerimizin ne olduğu ve nasıl uygulamaya geçeceğimiz anlamında görüşmeler yaptık. 2019 yılında bazı projelerimiz var.

ELEKTRONİK HACZE GEÇİLDİ

Bu projeler dâhilin de 2019 yılının başında elektronik hacze geçtik. Bunu adliyelerde ki  icra müdürlükleri ile beraber yürütüyoruz. Bize bağlı 21 birim alt yapı olarak hazır, adliyelerde ki icra müdürlükleri de hazır olduğu zaman artık hacizler kep yolu ile değil, posta yolu ile değil, elektronik ortamda gelecek. Ankara adliyesi elektronik ortamda hacizleri gönderiyor.

2019 yılında bütün tapu müdürlüklerimiz elektronik arşiv sistemine geçmeye devam edecek. Bununla ilgili tashihimizi, imhamızı yapma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca tapu kütükleri ile Tapu ve Kadastro bilgi sistemi dediğimiz TAKBİS arasındaki uyum açısından Entegrasyon işlemlerimiz devam ediyor. Veri paylaşımın sağlıklı olabilmesi için Tapu kütüğü ile TAKBİS ’in uyumlu olması gerekiyor.

Vatandaş memnuniyeti bizim için önemli olduğu için, vatandaş bize başvur yaptıktan sonra biz o işlemi 1 ay içerisinde sonlandırmamız gerekiyor. Vatandaş başvuru yaptıktan sonra 20 gün içerisinde harcını yatırsın yatırmasın bilgi mesajı gönderiyoruz. İşlerini takip etmesi konusun da. Geldiği zaman işlemini yapıyoruz, gelmediği zaman 1 ay süresi dolduğunda o işlemi kapatıyoruz.

YENİ YIL İLE BİRLİKTE YENİ TAPU SENETLERİMİZ VAR

Yeni yıl ile birlikte yeni tapu senetlerimiz var. Bu yıl kullanmaya başlanacak. Ama yeni tapu senetlerini kullanabilmesi için elindeki eski tapu senetlerini tüketmesi gerekiyor. Yeni tapu senetlerinde ne gibi değişlikler var? Eski tapu senetlerinde ada numarası, parsel numarası, mahalle ismi falan var, ama yeni tapu senetlerinde bunlar bulunmayacak. Nasıl her vatandaşın T.C. kimlik numarası var. Tapuların üzerinde de kimlik numarası olacak. Ayrıca küret kodu olacak. Küret kodunu telefonlarımıza okuttuğumuz zaman ana bilgiler ve haritasına kadar ulaşabileceğiz.

HEDEF 2023

Kadastro müdürlüklerimizde de aynı zamanda projelerimiz var. Orman kadastro çalışmalarımız devam ediyor, yenileme çalışmalarımız devam ediyor.  Sayısallaştırma çalışmalarımız geçen yıldan başladık. Bu yılda devam edecek. Bütün koordinatlarımızın ortak koordinat sistemi olan ITRF hedefimiz dönüştürmek. Bunun içinde hedefimiz 2020 idi, ama bir takım nedenlerden dolayı hedefimizi 2023 olarak belirledik. Bütün taşınmazların, köşe noktaları tek koordinat sistemi olan ITRF ’e dönüşecek.

İŞ ZEKÂSI PROGRAMI BAŞLATILDI

Önceki yıllarda ki çalışanlarımız bize bağlı tapu müdürlüğü, kadastro müdürlüğü yaklaşık çalışanı toplam bölgemiz çalışanı 182 kişidir. Fedakârca çalışıyorlar. Vatandaşın taleplerini en kısa sürede karşılamaya çalışıyorlar. Bununla da kalmayıp bakanlığımızın başlattığı proje kapsamında genel müdürlüğümüzün iş zekâsı diye başlatılan bir program var. Bu programda anket yaptırıyoruz. Vatandaşlara anket yaptırıyoruz. Erzincan İl genelinde 30 bin 388 işlem yapmışız. Bu rakam Bayburt’ta 9 bin 534, Gümüşhane’de 19 bin 126. Genel müdürlüğümüzün iş yoğunluğu paralelinde kişi sayılarını belirleyerek Erzincan’da 11 üzerimde, Gümüşhane’de 66, Bayburt’ta ise 41 kişide bu anketi yaptı. Memnuniyet oranlarını biz burada belirledik.  Memurlarımıza bu yönde eğitimler veriyoruz. Bizim için vatandaşın memnun ayrılması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Haber: Hasan Çakmak