Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 Mart’ta kadınlar fidan oldu

8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik düzenleyen Erzincan Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü tarafında tanınmış isimlerin yer aldığı fidan dağıtımının ardından kadınlar farkındalık adına zincir oluşturdular.

8 Mart Dünya kadınlar

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Serdar Demirci, Hayatın her anında varlıkları ile dünyayı güzelleştiren, her yeni gün ilmek ilmek geleceği nakşeden kadınlarımız, annelerimiz, eşlerimiz; hepimizin hayatına atılmış birer gizli imzadır” dedi.

TARİHTEN BUGÜNE KADIN HEP HAYATIMIZDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMIŞTIR

Kadın, toplumsal hayatın mimarı, zarafetin simgesi, toplumsal hayatta en etkili yönlendirici birleştirici ve koruyucu bir unsur olduğunu ifade eden Demirci konuşmasının devamında; . Tarihten bugüne kadın hep hayatımızda önemli bir rol oynamıştır. Özellikle Milli Mücadele döneminde ve 15 Temmuz darbe girişiminde düşman birliklerine, hainlere karşı mücadele eden en önemli güç Türk Kadınları olmuştur. Kundaktaki üç aylık bebeğini evladım annesiz yaşayabilir ama vatansız yaşayamaz diyerek köylülerle birlikte ellerine geçirdikleri kazma, kürek, taş ve sopalarla Aziziye tabyalarından Rusları uzaklaştıran Nene Hatun. Kucağında sekiz aylık bebeğiyle cephane taşırken düşman sesini duymasın diye koynunda sıkıca sarıp sarmalayan ve evladını feda eden Ayşe Tayyibe hatun. Kurtuluş savaşında cephaneyi Ankara’ya taşırken yolda kış şartları nedeniyle bebeğiyle birlikte donarak vefat eden Şerife Bacı, Balkan savaşlarında cepheden gelen yaralı askerleri görerek Türk tarihinin ilk kadın doktoru Safiye Ali, Kadın hakları savunucusu, kendisini toplumumuzda kadınların statüsünü iyileştirmeye adayan ve kadınların kamusal alana katılımı konusunda rol model olan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, Günümüzde ise fikir ve sanat dünyasına önemli katkılar sağlayan, yeni kaybettiğimiz önemli değerlerimizden Alev Alatlı ve niceleri.

TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZDE KADININ ÖNEMLİ BİR YERİ OLDUĞU AÇIKTIR

Türk kadınlarının hem tarihte verdiği mücadele hem de sanat, kültür ve bilimde öncü olmaları, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük bir rol oynamıştır. Hem dinimizde hem de toplumsal değerlerimizde kadının önemli bir yeri olduğu açıktır. Zira peygamberimiz kadınlarımız size Allah’ın emanetidir diye buyurmuştur. Günümüzde ise şehit eşlerinin ve annelerinin göstermiş olduğu dirayet ve büyüklük her türlü takdire şayandır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırarak toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamayı temel ilkemiz olarak görüyor ve bu doğrultuda Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarımıza tüm kararlılığımızla devam ediyoruz. Başta tüm Şehit anneleri ve eşleri olmak üzere yurdumun tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

             

İl Müdürü Demirci’nin konuşmasının ardından meydanda toplanan kadın ve vatandaşlara 2 bin adet fidan dağıtıldı. Dörtyol meydanında zincir oluşturan kadınlar daha sonra Hava alanında belirlenen bölgeye 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.