Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

78 yaşında avukatlık ruhsatnamesini aldı

2022 yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 77 yaşında mezun olan ve 6 ay adliye, 6 ayda 5 yıl üstü avukatlık ruhsatnamesi olan avukatın yanında stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatnamesini aldı.

2022 yılında Erzincan Binali

Erzincan Barosu konferans salonunda düzenlenen yemin ve ruhsatname törenine ailesi ile katılan 4 çocuk babası 78 yaşındaki Erol Rıza Kahraman 1 yıl süren stajını başarı ile tamamlayarak almaya hak kazandığı ruhsatnamesini Erzincan Barosu başkanı Av. Adem Aktürk’ün elinden aldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Hukuk Fakültesinden 26. dönemde mezun olan ve 1 yıl süren stajını tamamlayan 78 yaşındaki Erol Rıza Kahraman “okumanın yaşı yoktur’ deyiminin adeta vücut bulmuş hali oldu.

78 YAŞINDA AVUKATLIK RUHSATNAMESİNİ ALDI

Tören öncesinde Sabah Gazetesi muhabirine başarı dolu yıllarını anlatan Av. Erol Rıza Kahraman; 1963 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım, ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım. Erzincan’da uzun yıllar Erol Kitabevi’nin işletmeciliğini yaptım. Çok avantajlı olan Üniversiteler için çıkan aftan yararlanarak Ankara Üniversitesi’nden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne nakil oldum. Afla döndüğüm fakülteden 26. Dönem mezunu olarak 2022 yılında mezun oldum. 1 yıl süren stajımın ardından bugün Baro başkanımızın elinden avukatlık ruhsatnamemi aldım çok mutluyum” dedi.

Avukatlık mesleğinin yanında Eskişehir Yerel yönetimler bölümü mezunu da olan Kahraman, halen Atatürk Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olarak eğitimine açık öğretimden devam ediyor.

EŞİM AVUKATLIK CÜBBESİNİ GİYİNDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Eşinin sabahlara kadar ders çalıştığını dile getiren Ayla Kahraman, “Eşim avukatlık cübbesini giyindiği için çok mutluyum. Okumanın yaşı yoktur. Şu an bizlere en güzel duygularını yansıttı. Ve ikinci fakülteyi İslam bilimleri fakültesini okuyor. Bunun içinde çok mutluyum geceleri sabahlara kadar çalışıyor. Kızlarımızda bu durumdan çok memnunlar. Herkesin Türk milletine yararlı olması için elinden gelen gayreti gösterip okumasını istiyorum” dedi.

6 ay adliyede 6 ayda 5 yıl üstü tecrübesi olan bir avukatın yanında stajını tamamlayan Erol Rıza Kahraman’ın avukatlık ruhsatını vermek için bir araya geldiklerini belirten Erzincan Barosu başkanı Av. Adem Aktürk; avukatımıza birazdan ruhsatını takdim edeceğiz. Kendisi ile beraber baromuz hukuk, adalet mücadelesi güç kazanacak. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.