Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EHAD, Kur’an Bülbülleri İle Bir Araya Geldi

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Erzincan Şubesi başkanı İshak Güneş Normal şartlar içerisinde hafızlık eğitimi 1 ila 2 yıl sürüyor. Hafızlık kursunda bir iki yıl içerisinde hafızlığı bitirenler olduğu gibi, gayretli çalışmalarıyla 6 ay gibi çok kısa bir sürede hafızlığını tamamlayanlar da var” dedi.

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD)

Hafta içi Hafızlık icazetlerini alan hafızlar için Evrensel Hafızlar Derneği Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen yemek programına Evrensel Hafızlar Derneği Erzincan Şubesi Başkanı İshak Güneş, Hafızlık Danışma Kurulu başkanı Murat Uslu, Kurs öğretmenleri ve Hafızlar katıldı.

KUR’AN’IN EVRENSEL MESAJINI İNSANIMIZLA BULUŞTURACAKLAR

İcazetlerini alan hafız kardeşlerimiz ile bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu, ifade eden Evrensel Hafızlar Derneği Erzincan Şubesi Başkanı İshak Güneş kısa bir selamlama konuşması yaptı. Güneş yaptığı konuşmasında, “Bugün Erzincan’ımıza ve Ülkemize 160 yeni hafız kazandırdık. Öncelikle hafızlarımız ve tabi ki ailelerini tebrik ediyorum. Malumunuz insanlar Cennet’e âşık Cennet hafızlara aşık. Dernek olarak gayemiz Kur’an-ı Kerimi rehber edinen, dinine, vatanına, milletine ve devletine faydalı bir gençlik inşa etmektir. Bizler gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Bugün nasıl ki Kur’an-ı Kerim’i bir hayat rehberi olarak zihinlerine işledilerse; kalplerine de nakş ederek hayatlarını tanzim edecek ve insanlığımıza da bu yönde rehberlik edeceklerdir. İslam’ın hayat veren ilkelerini ve Kur’an’ın evrensel mesajını insanımızla buluşturacaklardır. Buradan hafızlarımıza katkı sunan, emek veren tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum.

“Kim gençliğinde Kur’ân-ı öğrenirse, Kur’ân onun etine ve kanına karışır buyuran Peygamber Efendimiz, burada gençlik çağında Kur’ân öğrenmenin ehemmiyetine işaret buyuruyor. Bu çağlar istekli olma, meşguliyetin azlığı, gönül huzuru açısından en verimli dönemdir. Gençlik ve ilk gençlik yıllarında zihin berrak, meşguliyetler az, beyin tazedir. Dolayısıyla bu dönemde hafızlık yapmak daha kolaydır. Kur’ân-ı Kerîm’i hayatımıza alabilmek için öncelikle bilgisayarın, televizyonun ve internetin fuzuli işlerinden hemen vazgeçmek gerekiyor. Bunun için en güzel yol, akşam olunca ailesi ile birlikte toplanıp Hazreti Kur’ân ile meşgul olmaktır” dedi.

Evrensel Hafızlar Derneği Erzincan Şubesi olarak hafız kardeşlerimizin her zaman derneğe gelerek hafızlıklarını sürdürebileceklerini de ifade eden Güneş, Hafız olduktan sonra hafızlığı korumak daha zordur, bizler her zaman sizlerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Hafızlığını tamamlayarak icazetlerini alan genç hafızlar, zorlu süreci hocalarının destekleri ile kolaylaştırdıklarını ifade ederek kendilerine eğitmenlik yapan tüm hocalarına teşekkür ettiler. Hafızlar Evrensel Hafızlar Derneği Erzincan şubesi başkan İshak Güneş’e de teşekkür etmeyi ihmal etmediler. Yemek programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.