Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit Babası Özel Kılıç, Ağıdım Sana Değildir

19 Mayıs 2016 tarihinde saat 13.00 sıralarında Van’ın Gürpınar İlçesi’nde devam eden operasyonlar kapsamında bölgeye intikal eden askeri aracın kaza yapması sonucu Şehit olan Uzman Çavuş Fırat Kılıç’ın şahadetinin ardından 4 yıl geçti.

19 Mayıs 2016 tarihinde

Şahadetinin dördüncü yılında Şehit Uzman Çavuş Fırat Kılıç’ın şehitlikte ki kabrini oğlu ile ziyaret eden babası Özel Kılıç, “Sen ki hayatının hiç de umulmadık bir anında kuş olup göçüvermişsin bu diyardan, Allah’ın cemaline doğrudan tanıklık etmeye varmışsın, bil ki ekranın karşısındaki ağıdım sana değildir.

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan şehit babası Özel Kılıç; Ne anneler gününde ne de şahadetinin yıl dönümünde hatırlanmadığını ve aranmadığını belirterek, “İslâm olmanın ilk koşulu olarak “kelime-i şehâdeti” her dile getirdiğimizde Allah’ın varlığına ve birliğine tanıklık ettiğimizi tasdik etsek de Cemâllullâhı müşahâde edebilmek için şu hayat yolunda bin türlü sınavı aşmakla görevlendirildik. Sen bunları tek celsede geçip de varmışsın o makama; ağıdımız sana olur mu hiç?

Anneciğin babacığın da bilirler mertebenin büyüklüğünü. Keyfinin bol, rahatının yerinde olduğuna imanları tamdır. Lâkin onlar seni dünya gözü ile bir daha göremeyecek olmalarına yanmaktadırlar. Senin özlemine ağlarlar.

Yok, yiğidim, yok. Sen ki suretini hiç tanımamış olsam da bu vatan toprağına kanı karıştığı için, kanı bayrağın kırmızısına çalındığı için sîretini sevdiğimsin. Allah tarafından mertebelerin en şereflilerine seçildiği için mübarek bildiğimsin. Ağıdım sana olur mu hiç?

Bir de dünya planında içimdeki bu üzüntü, zalimin zulmü ile mücadele için bana yakıt olacaktır. Birliğin, dirliğin kıymetini bilmeyi öğretirsin bana. Anadolu’da yüzyıllardır aynı bayrağın altında birlikte yaşamayı bilmiş farklı kökenden insanlar olarak vatana, bayrağa, toprağa ve ezanı-ı Muhammedî’ye sahip çıkmanın ne derece elzem olduğunu fark ettirirsin. Farklılıklarımız için hoşgörü mayasını kabartırken, bir olmaktan, birlik olmaktan ödün vermemenin şartını bildirirsin.
Hakkını Helal et Şehidim Çok Özledim Seni 🙁 19.05.2016 4 yıl önce buğun Rabbim Şahadetini Kabul Eylesin Yavrum.