Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHH’ dan Ramazan Yardımı

İnsani Yardım Derneği (İHH), 28 yıllık tecrübenin verdiği güvenle Ramazan 2020 çalışmalarını “Şimdi Dayanışma Vakti, Hep Birlikte Ramazan sloganıyla sürdürüyor. İHH, Ramazan boyunca 5 kıtaya hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

İnsani Yardım Derneği (İHH),

Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

İHH İnsani Yardım Derneği Bölge,Din, Dil, Irk ve Mezhep ayrımı yapmaksızın Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek için çalışmaktadır. Gönüllük esasına göre çalışan ve kurumsallaşan İHH İnsani Yardım Derneği vatandaşların desteğiyle, yaptığı çalışmalarla kısa sürede öncelikle Türkiye’de ve dünyada 5 kıtada, 120 ülke ve bölgeye ulaşarak bir hayır köprüsü olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Erzincan İnsani Yardım Derneği (İHH) İl koordinatörü ve basın sözcüsü Mustafa Uçar; komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadisi doğrultusunda yola çıktıklarını belirterek, “Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara Ramazan yardımında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, Erzincan merkez ve köylerde bulunan dar gelirli ailelere Ramazan kumanyasının dağıtımını sürdürüyor. İHH olarak Erzincan’da Bin adet Ramazan gıda kolisi dağıttık. 500 kişilik iftar kumanyası yaptık. Suriye’ye 1 tır 500 adet un yardımını ulaştırdık. Yoksul ve kimsesiz 2 Yüz çocuğa ayakkabı yardımında bulunduk. Özellikle 2011 yılından beri girişi yasak olan Gazze’de iftar kumanyası sağladık” dedi.

Rahmet ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan’da ailelerimizin ihtiyacını bir nebzede olsa gidermeye çalıştıklarını söyleyen Erzincan İnsani Yardım Derneği (İHH) İl koordinatörü ve basın sözcüsü Mustafa Uçar, “Muhtaç ailelerinin yüzünü güldürmek isteyen tüm insanları İHH’ ya destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Uçar, aynı kararlılık ve çalışma ile inşallah Ramazan bayramında da aile ve çocuklara yönelik çalışma yapacaklarını da sözlerine ilave etti.