Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Şehitleri İçin Yürüdü

Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Osmanlı Gençlik Ocağı ve Gönüllü gençler tarafından İdlib şehitleri için Kurban Kesimi, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve yapılan dua sonrası yoğun katılımlı saygı yürüyüşü düzenlendi.

Erzincan Şehit Aileleri Koruma

Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Osmanlı Gençlik Ocağı ve Gönüllü gençler tarafından İdlib şehitleri için saygı yürüyüşü düzenlendi. Binlerin katıldığı yürüyüşte vatandaşlar ellerinde şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları ile yoğun yağmur altında Cumhuriyet Meydan’ından Askerlik Şubesine kadar yürüdü.

Erzincan’da düzenlenen şehide saygı yürüyüşü kapsamında yaklaşık 2 Bin 500 vatandaş Cumhuriyet Meydan’ında bir araya geldi. Dev Türk bayrağını meydanda dalgalandıran vatandaşlar Esad rejimine lanet okuyarak şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları attı. Şehitler için kesilen kurbanın ardından tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Kurban kesimi ve Kur’an Tilaveti sonrası Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin yaptığı açıklamada, şehitlerin emanet bıraktığı toprakların her geçen gün daha anlamla yoğrulduğunu kaydetti.

           

İdlib kırsalında Türk askerinin tesadüfen orada olmadığını ifade eden Zengin, “Mazlum coğrafyada mazlum insanlara kol kanat germek ve barışın teminatı olmak üzere İdlib kırsalında bulunan kahraman Mehmetçiğimize Esad rejim güçleri tarafından haince saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıda 36 kahraman askerimiz şehit edilmiş, onlarca askerimizde yaralanmıştır. Bu hain saldırıya haçlı zihniyeti her zaman olduğu gibi kayıtsız kalmış,  basit ve sırt sıvazlar gibi acımızı paylaşır açıklamalar yapmışlardır. Her zaman olduğu gibi bizleri yanıltmamış, kendilerinden bekleneni yapmışlardır. Şehitlerimizin bize emanet olarak bıraktığı bu topraklar, her geçen gün daha ağır bir anlamla yoğrulmaya devam etmektedir. Allah bizlere şehitlerimizin ardından aynı bilinçle yaşamayı nasip etsin. İdlib kırsalında olmamız bir tesadüf değildir. Bu konuda başka çaremiz kalmamıştır. Ülkemizin bekası milletimizin devamı için orada olduğumuz herkes tarafından bilinmelidir. Ne işimiz var orada diyenlere evet tamda olmamız gereken yerdeyiz diyorum. Bu süreçte kısasa kısas başlatan devletimizin ve milletimizin koşulsuz yanında olduğumuz bilinmelidir. Bu hain saldırıyı en ağır şekilde kınıyor ve lanet ediyoruz. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gelecekte tam bağımsızlığı için, canlarını seve seve feda eden kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Yüce Türk Milletinin baş sağ olsun” diye konuştu.

Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin’in yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar yoğun yağmura rağmen ellerinde İdlib şehitlerinin fotoğrafları ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’ndan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesine kadar yürüdü.

Askerlik şubesi önünde programın anlam ve önemiyle ilgili açıklamada bulunan Osmanlı Gençlik Ocakları Genel Başkanı Halim Albayrak, “Öncelikle Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğü İçin Mücadele Ederken Şehit Düşen 36 Askerimize Cenabı-ı Allah’tan Rahmet diliyorum. Aziz Türk Milleti olarak hepimizin başı sağ olsun.

Bugün bu programı tertip etmemizin amacı Erzincan halkı olarak 7 den 70 e bu vatan için Şehit olmaya hazır olduğumuzu tüm dünyaya ilan etmektir. Yaşanan bu üzücü hadise gösterdi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Rusya arasında yapılan anlamalar Rusya için mürekkep kuruyana kadarmış. Lanet Olsun Rusya’ya “ dedi.

Konuşmanın ardından yürüyüşe katılan 2 Bin 500 vatandaş hep birlikte İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.