Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Kısıtlamaya Uydu Şehir Boş Kaldı

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Bayramı arifesinde olan alış veriş yoğunluğu bu yıl korona virüs salgını nedeniyle yerini sessizliğe bırakırken Erzincan’da Cadde ve sokaklar boş kaldı. Tarihin en sessiz arife günü objektiflere yansıdı.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Bayramı

Korona virüs tedbirleri kapsamında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde kısıtlamanın ilk kez uygulandığı iller arasında yer alan Erzincan’da Cadde ve sokaklar boş kaldı.

Korona virüs (COVİD-19) ile mücadele kapsamında ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gece saat 00.00’da Türkiye’nin 81 ilinde başlamıştı. Ramazan Bayramı sebebiyle ülke içi hareketliliğin yaşanmaması için ilan edilen 4 günlük kısıtlamanın amacı virüsü sona erdirmek. Bu kapsamda kısıtlamanın ilk günü olan Arefe gününde Erzincan’da Cadde ve sokaklar boş kalırken sokak hayvanları sessizliğin görüntüsü oldular.

Ulusal pandemi olan korona virüs tedbirleri kapsamında Ülke genelinde geniş güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan Ramazan Bayramı arifesi yoğunluğu sokağa çıkma kısıtlama kararı ile yerini sessizliğe bırakırken özellikle arife gününde alış veriş yoğunluğunun yaşandığı Ordu Caddesi, Halit paşa Caddesi, 13 Şubat Caddesi ve Buğday Meydanı gibi bölgeler boş kaldı. Adeta tarihin en sessiz arife gününün yaşandığı Erzincan’ın boş sokakları sokak hayvanlarına kaldı.

Vatandaşların sağlığı açısından ve salgının önlenmesi kapsamında alınan kararla vatandaşları mağdur etmemek adına market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterirken. Kısıtlama gününde evlerinde kalmak isteyen bazı vatandaşlar bayram alış verişlerini günler öncesinde yaptı. Kısıtlama dışında kalan ve işe gitmek zorunda olan çok az vatandaş sabah saatlerinde objektiflere yansıdı.

22 Mayıs saat 00.00 da başlayan kısıtlama 26 Mayıs 00.00 da sona erecek.