Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Kadın Futbolunda Büyüyor

2014 yılında kurulan Gençlergücü Kadın futbol takımı alt yapı çalışmaların start verdi. Kulüp başkanı Bülent Sarıkaya tüm ailelere seslenerek ilkokul ve ortaokul çağındaki kızlarını futbol okuluna getirmelerini istedi.

2014 yılında kurulan Gençlergücü

Erzincan ilini bayanlar liginde temsil eden Gençlergücü Kadın Futbol takımı bir yıl önce büyük başarı göstererek 3. Ligden 2. Lige gurup lideri olarak çıkmayı başarmıştı. Gençlergücü kadın futbol takımında A Milli Takıma oyuncu kazandırma başarısını da gösterdi.

Eylül ayı son haftası itibariyle Cumartesi ve Pazar günleri Antrenmanları başlayan ve yaş gurupları 7 ile 12 olan minik futbolcular çalışmalara başladıkları için mutlu olduklarını belirttiler.

ERZİNCAN’I VE ÜLKEMİZİ MİLLİ OYUNCULAR OLARAK TEMSİL EDERİZ

Yaklaşık 2 yıldır futbol oynadıklarını fakat PANDEMİ dolayısıyla son bir yıl Antrenman yapamadıklarını söyleyen Gençlergücü kadın futbol takımı minik oyuncuları, Hocalarımızın istekleri doğrultusunda bugün idmanlara başladık. İnşallah çok çalışarak bizlerde ablalarımız gibi milli takıma seçiliriz. Erzincan’ı ve ülkemizi milli oyuncular olarak temsil ederiz dediler.

Gençlergücü kadın takımı oyuncusu Azra’nın annesi, “Kızım futbolu çok seviyor yaklaşık iki yıldır oynuyor. PANDEMİ de ara verdiler tekrar başladılar. Biz kızımıza destek veriyoruz. Tüm ailelerinde kızlarına destek vermeleri ve Antrenmanlara göndermelerini tavsiye ediyorum” dedi.

FUTBOLCU OLMASI NOKTASINDA DESTEK VERİYORUZ

Gençlergücü kadın takımı oyuncusu Berrak’ın annesi, Kızım 2 yaşından itibaren futbol oynuyor. Çok seviyor. Futbola ayrı bir ilgi ve kabiliyeti var,  bizlerde ailesi olarak iyi bir futbolcu olması noktasında destek veriyoruz. Gençler gücü kulüp başkanı Bülent hoca ve Antrenörleri Hilal Hoca ile Şeyda hocaya ayrıca teşekkür ediyorum. Çok iyi çalıştırıyorlar ve oyuncular ile yakından ilgileniyorlar. Kızımın başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah Futbol oynamaya devam eder” dedi.

DAHA BÜYÜK HEDEFLERİM VAR

Gençlergücü kadın futbol takımı oyuncusu ve Antrenörü Hilal Gül, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 4. Sınıfta okuduğunu belirterek, “Beden eğitimi bölümünü okuyorum. 13 yıldır futbol oynuyorum. Futbol takımın sayesinde tüm belirlediğim hedeflerime ulaştım. İl futbol hakemliği ve Antrenörlük yapıyorum. Aynı zaman da Gençlergücü kadın futbol takımının oyuncusu ve takım kaptanıyım. Hedeflerime ulaştım ama daha büyük hedeflerim var. İnşallah Süper lige maç yönetmek ve üst takımlardan birini de çalıştırmak isterim. Takımımız ile PANDEMİ sürecinde sahalardan uzak kalmıştık. Antrenmanlara başladık çok mutluyuz. İlimizde futbolu seven tüm kızlarımızı Antrenmanlarımıza bekliyoruz. Futbol okulumuz ücretsizdir” dedi.

KULÜP OLARAK YENİ MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Son olarak konuşan Gençlergücü Kadın Futbol Takımı Kulüp başkanı Bülent Sarıkaya bu hafta itibariyle alt yapı çalışmalarımıza başladık diyerek yaptığı konuşmasında, “2014 yılında kulübümüz kuruldu. Kuruluşundan itibaren her yıl yaklaşık 50 sporcuya hizmet ettik. Kulübümüz oyuncularının büyük kısmı üniversiteye yerleşti. Kuruluşumuz sonrası Milli takımımıza 2 oyuncu kazandırdık. Yeni sporcular göndermek için çalışıyoruz. Kulüp olarak yeni milli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Mevcut takımımızdan il hakemi olan oyuncularımız oldu. Ligimizde maçlar yönetecekler. Futbol takımımız kadın sporcularımıza iyi bir gelecek vaat ediyor. Üniversiteye yerleşmek, İl hakemliği yapmak, Antrenörlük yapmak, milli takıma gitmek gibi avantajlar sağlıyor. Bu imkânlardan tüm sporcularımızın faydalanmasını istiyoruz. Bundan dolayı tüm sporcularımızı kulübümüze ve çalışmalarımıza bekliyoruz.