Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atılcılıkta, Bölge Müdüründen Karavana

Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki 2 bin rakımlı Dumanlı Tabiat Parkı’nda bu sene 5.’si düzenlenen “Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivalinde stand açan Erzincan Havalı-Ateşli Tabanca ve Tüfek antrenörü Tuğrul Karanlık yaklaşık 10 Metre mesafeli atış alanında gençlere nişancılıklarını denettirdi.

Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki 2

Özellikle orta yaş ve büyüklerin daha fazla ilgi gösterdiği atış alanında, iddialı olduğunu belirterek atış yapmak isteyen Erzincan İletişim Bölge Müdürü Yahya Tekin’in ilk atışı karavana olunca hazır olmadığını ve yeniden atış yapmak istediğini belirtti. Antrenör Tuğrul Karanlık nezaretinde yapılan atışların tamamı karanava olan Erzincan İletişim Bölge Müdürü Yahya Tekin, atış sonrasında sporun çok zor olduğunu uzun süre çalışma gerektiğini söyleyerek, ” İlk kez elime havalı-ateşli silah aldım, tabi ki birazda heyecan vardı. İnşallah ilerki festivalde daha iyi atış yapacağım” dedi.

Havalı-Ateşli Tabanca ve Tüfek antrenörü Tuğrul Karanlık yapmış oldukları spor hakkında bilgi verdi. Karanlık, “Atıcılık, ateşli silahlar kullanılarak, hedefteki objeyi en iyi şekilde vurmayı amaçlayan bir spor dalıdır. Atış sırasında hedef alınan obje, hareketli ya da sabit olabilmektedir. Ayakta atışta tabanca tek el ile, tüfek ise iki elle tutulmaktadır. Eğer atış tüfekle yapılacaksa silah; kol, göğüs ya da kalçadan desteklenerek sabitlenebilmektedir.

Atıcılık sporunu öğrenebilmek ve gelişebilmek için erken yaşlarda atıcılığa başlamanın önemli olduğunu belirten Erzincan Havalı-Ateşli Tabanca ve Tüfek antrenörü Tuğrul Karanlık, “bu spora ilgisi olan çocuklar için atıcılığa başlama yaşı 11 olarak önerilmektedir. Atıcılıkta kendini geliştirmek isteyen sporcuların antrenör eşliğinde düzenli olarak çalışması gerekmektedir. 

Havalı tabanca ve tüfeklerin, sıkıştırılmış hava veya karbondioksit kullanarak çekirdekleri fırlattığını söyleyen Karanlık, normal tabancalara kıyasla farklı görünen havalı tabanca mermisi 4,5 milimetre boyutundadır. Havalı tüfeklerde de yine aynı boyuttaki mermiler kullanılmaktadır. Tüfeklere omuz desteği verilebildiği için genellikle tabancalardan daha kolay hedef alınabilmektedir” dedi.