Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül gittiği yerlerde genel başkan gibi karşılanıyor

28 Mayısta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur çalışmalarını Mardin’de sürdüren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül gittiği bölgelerde genel başkan gibi karşılanıyor.

28 Mayısta gerçekleştirilecek olan

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur çalışmaları için gittiği Mardin’de açıklamada bulunan CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül; Türkiye’yi parlamenter sisteme geçirecek olan Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

MESELE SİYASET MESELESİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİ

Sarıgül açıklamasında; Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. İyice düşünüp taşınmamız lazım. Bu mesele siyaset meselesi değil, Erdoğan Kılıçdaroğlu meselesi de değil, bu mesele memleket meselesi. Ülkemizi bir kişi tek başına mı yönetsin? Yoksa cumhurbaşkanı, başbakan, meclis bir arada mı yönetsin? Buna karar vereceğiz.

Türkiye 5 yıldır, bir kişi tarafından tek başına yönetiliyor. Erdoğan’a verdik yetkiyi, Erdoğan “her şeyi ben bilirim” dedi. “Ben yaptım oldu” dedi. Ekonomiyi ehil ellere vermedi. Merkez Bankasının işine karıştı. Piyasalarla zıtlaştı. Son 5 senede işsizlik, yoksulluk, pahalılık, geçim sıkıntısı arttı.

Tek adam yönetim, devam ederse dolar 30 lirayı geçer, ekmek 10 lira olur. Türkiye’yi parlamenter sisteme geçirecek olan Kılıçdaroğlu’dur. Kemal Kılıçdaroğlu, devletin hesabını kitabını toplar, iki yakamız bir araya gelir. Devlette israf ve masraf çok arttı. Gelirimiz giderimizi karşılayamıyor. Kılıçdaroğlu mütevazıdır. İsrafa son verir, gösteriş yapmaz. Devletteki lüks araçları, uçakları satar.

Sinan Oğan’ın cumhur ittifakını desteklemesine ilişkin de konuşan Sarıgül; Sinan Oğan beni şaşırttı. Hayretler içindeyim. Gerekçeleri inandırıcı değil.  Ülke iyi yönetilmiyor ama ne yapalım istikrar bozulmasın. Böyle şey olur mu? Yanlışta ısrar olmaz. Kötü giden istikrar değildir. Ama toplumsal vicdan Kılıçdaroğlu’ndan yanadır. Haklı olan Kılıçdaroğlu’dur. Haklıyız kazanacağız” ifadelerini kullandı.