Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Bayram, Özel Sektör ve Kamuda Engelli İstihdamı Artacak

3 Aralık Dünya Engeliler günü münasebetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde konuşan Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Bugüne kadar engelliler alanında yaptıklarımız ortada” dedi.

3 Aralık Dünya Engeliler

Mecliste AK Parti gurubu adına söz alan Milletvekili Av. Serkan Bayram 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ TEMSİL NOKTASINDA DAHA İYİ YERLERDE GÖRECEĞİZ

Milletvekili Bayram konuşmasında, “Engelli vatandaşlarımız için yapılacak olan çalışmalarımızda siyasi Parti ve milletvekillerimizden destek bekliyorum. Geçen hafta çıkartılan Engelli kardeşlerimizin Hâkim Savcı olmaları konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra engelli kardeşlerimizi temsil noktasında daha iyi yerlerde göreceğiz.

384 BİNDEN FAZLA ENGELLİ KARDEŞİMİZE İSTİHDAM SAĞLADIK

Engelli istihdamı ile alakalı 2002 yılında 5 Bin civarında engelli vatandaşımız kamuda istihdam edilirken bugün 62 Bin engelli kardeşimiz çalışıyor. Ayrıca 384 Binden fazla engelli kardeşimize istihdam sağladık. Engelli kotaları özel sektörde yüzde 3, kamuda ise yüzde 4. Bu rakamların artırılması noktasında Çalışma bakanımıza talebi ilettim. Sayın bakanımız sayının artırılması noktasında çalışma başlatıldığını belirtti.  

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile ilk kez bir engelli kardeşimiz Engelli Aile Bakan yardımcısı olarak görev aldı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir engelli dostu olarak yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

750 ENGELLİ ÖĞRETMENİN ATAMASI YAPILACAK

Engellilerimizin hayatın diğer alanlarında hizmet etmeleri için 3 Aralık da 750 engelli öğretmenin ataması yapılacak. İnşallah engelli okul müdürlerimiz de olacak. Milli Eğitim Bakanımızın da Yurt dışında ülkemizi temsil edilmesi noktasında engelli Eğitim ataşesi atanacak. Engelli üst düzey insan hakları eylem planında belirtildiği gibi kamuda da önünde ki engellerin kaldırılması ve üst düzet söz alması noktasında bulunacak. İnşallah bundan sonra da aramızda engelli valilerimizi, engelli büyükelçilerimizi de görürüz. Tabi ki bunlar burada el birliği ile gerçekleştireceğiz.

Ülkemizde 10 Milyondan fazla engelli kardeşimiz toplumumuzda yer alıyor. Aileleri ile birlikte 40 Milyonu buluyor. Toplumumuzun yarısı doğrudan etkileniyor, diğer yarısı da dolaylı etkileniyor. Engellilerimiz için yapılan çalışmalarda bugüne kadar siyasi parti ve milletvekillerimizin önemli desteklerini gördük, bundan sonrada görmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerim ile şimdiden 3 Aralık Dünya engeliler ve farkındalık gününün tebrik ediyorum.  Hayatın her alanında engelli kardeşlerimiz açısından yar olur, ayar olur, dildar olur, Serdar olur, her alanda da Serdar olacaktır. Teşekkür ederim” dedi.