Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaman, Doğalgaz Müjdesi Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı doğalgaz müjdesinin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili

Karaman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Bundan birkaç gün önce Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde hepimizi mutlu etti. Karadeniz ve Akdeniz de yerli gemilerimiz Doğalgaz ve Petrol aramalarına başladı. Bu çalışmalar 2004 yılından itibaren yapılıyordu. Geçen yıl 29 Mayıs’ta Ayasofya’nın açılış günü bir doğalgaz rezervine rastlandığını fısıltı gazetesinden duyulmuştu ama daha sonra Cumhurbaşkanımız Cuma günü büyük bir rezervin bulunduğunun müjdesini verdi. 320 Milyar metre küp doğalgaz rezervi ülkemiz için çok önemli ve büyük bir kaynak. 

DOĞALGAZIN BULUNMASI MUTLULUK VERİCİ

Türkiye’nin çevresinde ki bütün ülkelerde ya hemen, hemen ya doğalgaz ya da petrol bulunuyordu. Fakat ülkemizde de doğalgaz olma ihtimalinin bulunduğunu bilmemize rağmen bulunamıyordu, şimdi bulunmuş olması bizlere çok büyük mutluluk verdi.

CARİ AÇIK AZALACAK YATIRIMLAR ARTACAK

Dolaştıkları ilçelerde yatırımları anlattıklarını söyleyen Milletvekili Karaman, Kamu yatırımlarının devam etmesi için ülkemizde cari açığın olmaması lazım. Böyle büyük rezervli doğalgazın bulunması da cari açığın kapanmasında bizlere destek verecek. Cari açık azalacak ve kamu yatırımlarının tamamlanması daha da hızlanmış olacak” dedi