Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakelle; İnsanlığı, Aydınlık Yarınlara Taşıyan Adsız Kahramanlar Olan Öğretmenlerdir

24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınlayan 21- 23- 24 ve 26. Dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Ülkemiz ve Milletimizin geleceği çocuk ve gençlerimizi hünerli elleriyle yoğuran öğretmenlerimizin kutlu günü 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

24 Kasım öğretmenler günü

Karakelle mesajında, Öğretmenlerimizin, yeni nesilleri yetiştirmek adına öğretmenlik mesleğini büyük özveri ve gururla yapmaktadır. Genç nüfusumuzla övündüğümüz bir zamanda Ülke geleceği onların hünerli ellerinde şekillenmektedir.

Durum böyle olunca öğretmenin hata yapma şansı olmamaktadır. O halde yapılacak bir şey kalmaktadır ki o da eğitim yuvalarımızı, yüreklerimizi ortaya koyarak meydana getirdiğimiz sevgi, saygı, birlik beraberlik, hoşgörü ve teknoloji yuvaları haline getirmektedir.

Ancak teknoloji eğitim de ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman öğretmenlerdir. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Öğretmenlerimiz Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişin, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, milli ve uluslararası hukuk kurallarının bilincinde ve “yaratılanı yaratandan ötürü sevme” felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıdır..

Unutulmamalıdır ki Eğitimcinin, öğretmenin elindeki ham madde insandır. Durum böyle olunca öğretmenin hata yapma şansı olmamaktadır.

Bu düşüncelerle çok önemli ve kutsal değerleri içeren bir misyonu üstlenen Öğretmenlerimizin “ Öğretmenler Gününü” bir kez daha tebrik ediyor, Öğretmenlerimize bu kutlu günlerinde Milli, manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmeyi, ülke çıkarları için yapacakları özverili çalışmalarda üstün başarılar dilemeyi bir borç biliyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize ve tüm eğitim şehitlerine rahmetler diliyorum.