Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Borcuna Sadıktır

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan alınan bilgilere göre il bazında inşaat sektörü takipteki alacaklar oranına göre, ilk sırada görünen Erzincan'ın 7,9 ile Türkiye ortalamasının altında olduğunu açıkladılar.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri

Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır yaptıkları açıklamada: “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben ile görüştük. Erzincan’ın borcuna sadık bir il olduğunu biliyoruz. Yapılan araştırma ve veriler tekrar gözden geçirildi. 

İLK SIRADA YER ALDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Erzincan’ın il bazında inşaat sektörü takipteki alacaklar oranına göre, ilk sırada görünen Erzincan’ın 7,9 ile Türkiye ortalamasının altında olduğu anlaşıldı.  Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Şenol Babuşcu tarafından paylaşılan bir istatistikte Erzincan’ın il bazında inşaat sektörü takipteki alacaklar oranına göre, ilk sırada yer aldığı ortaya çıkmıştı. Yüzde 60,6 ile ödenmeyen kredilerde ilk sıradaki Erzincan’ın aslında Türkiye ortalamasının altında olduğu ortaya çıktı. Verideki bir yanlışlıkla yüzde 60’ın üzerinde görünen oranın yüzde 7,9 olduğu anlaşıldı.

ERZİNCANLI BORCUNA SADIKTIR

Listede Erzincan 43.sırada yer aldı. Öte yandan listede Erzincan’ın ilk sırada çıkması bölge halkımız tarafından üzüntü ile karşılanmıştı. Yaptığımız araştırmalarla söz konusu verinin yanlış olduğu ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na ait siteden Haziran ayının güncel verilerine https://www.bddk.org.tr/BultenFinTurk adresinden tüm vatandaşlarımız söz konusu raporların doğru verilerine ulaşabilir. Erzincanlı borcuna sadıktır” ifadelerini kullandılar.