Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elaattin Elmas Anadolu İHL Yeni Eğitim Dönemine Yetişecek

1976-1977 Öğretim yılında eğitime başlayan Erzincan İmam Hatip Lisesi’nin, yapılan girişimler neticesinde hayırsever Erzincanlı iş adamı tarafından yaptırılan ve bir süredir yapımı durdurulan bina yeni eğitim dönemine hazır hale getirilecek.

1976-1977 Öğretim yılında eğitime

2017 yılında inşaatına başlanan Erzincanlı iş adamı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas’ın babası Elaattin Elmas adına yapılan Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı ile ilgili en son ki gelişmeler ile ilgili olarak bilgi veren Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, “Bazı sorunlardan dolayı bir süredir inşaatı durdurulan Elaattin Elmas Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde yapımına hız verilerek yeni eğitim dönemine tamamlanması noktasında söz aldık” dedi..

Yapımı devam edecek olan Elaattin Elmas Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı ile ilgili bilgi veren Çakır, “Altan Elmas ile yaptığım görüşmede Altan bey Erzincan mevsim itibariyle mevsim şartları ağır bir ilimiz. Aslında inşaata başlayacaktık. Fakat Kış mevsimi dolayısıyla Mart ayına kadar bekletelim dedik. Nisan ayı itibariyle inşaatın kalan kısmının yapılarak 2021-2022 Eğitim dönemine tamamlanması talimatını verdiğini ifade ettiğini söyledi.

Yapmış olduğumuz girişim ve konuşmalar neticesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında İmam hatip öğrencilerimiz Elaattin Elmas Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak eğitime başlayacaklar. Buradan şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Elaattin Elmas Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi 2 katlı olmak üzere 6 bin 500 metre kare kapalı alana sahip. Kat yükseklikleri diğer okullara nazaran 4 metre daha yüksek tavanlı olacak. Okul daha ferah ve geniş alanı kapsayacak. 24 derslikli ve bunun haricinde fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı olan çok amaçlı salonu, beden eğitimi salonu, daha geniş kantini olan bir okul olacak. Okul alanı 13 bin metre karenin geri kalan 11 bin metre karede peyzaj alanı olarak düşünüldü. Futbol sahası, koşu pisti, süs havuzları, ağaçlandırma ve değişik şekilde peyzaj işleri de olacak